ΔΙΑΦΟΡΑ

Καιρός 28ης Οκτωβρίου – Ανατροπή από τη νέα πρόγνωση

Καλοκαιρία, απουσία βροχών και θερμοκρασίες πάνω από το κανονικό είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Ένα θερμό Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών, με το γαϊδουροκαλόκαιρο του Αγίου Δημητρίου να μας χαρίζει λίγες ακόμα ζεστές μέρες. Η μικρή ανατροπή στο σκηνικό του καιρο έρχεται ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μία μικρή πτώση. Όπως αναφέρει ο προγνώστης καιρού, το Σάββατο (22/10) σε όλη τη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ την Κυριακή το θερμόμετρο θα δείξει τοπικά ακόμη και 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Ο πολύ καλός καιρός θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν φαίνεται να έχουμε βροχές μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου. Το σκηνικό αλλάζει λίγο το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς μία ψυχρή αέρια μάζα από την Ευρώπη αναμένεται να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία.

Σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει κρύο, όμως η θερμοκρασία για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο (29-30 Οκτωβρίου) θα κυμανθεί σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε χθες πως θα δούμε μία μικρή υποχώρηση στην τιμή του υδράργυρου ανήμερα της 28ης και το Σαββατοκύριακο. Όπως λεει, θα κάνουμε παρέλαση με το θερμόμετρο να δείχνει τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο ίσως υπάρξουν κάποιες βροχές στη Β. Ελλάδα, όμως είναι ακόμα νωρίς για ασφαλή πρόγνωση.

Ο μετεωρολόγος του ANT1, κ. Τάσος Αρνιακός τονίζει και αυτός με τη σειρά του πως από την 28η Οκτωβρίου και έπειτα η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, με τον υδράργυρο να δείχνει περίπου 24 βαθμούς.

Η ΕΜΥ προβλέπει για του Αγίου Δημητρίου πως σε όλη τη χώρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και πως στα βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της.

πηγη f-news.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button