ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

 

Με τις καραμέλες γάλακτος μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ας θυμηθούμε τη νοσταλγική αυτή γεύση, φτιαγμένη από τα χεράκια μας.

1 κούπα κρέμα γάλακτος

5 κ.σ. μαργαρίνη

1 ½ κούπα ζάχαρη

¼ κούπας γλυκόζη

¼ κούπας νερό

1 ½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, με τη μαργαρίνη και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και μόλις αρχίσει να βράζει (ξεκινούν οι πρώτες φουσκάλες), υπολογίζουμε 5 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά σε όλη τη διάρκεια του βρασμού.

Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη μέσα στο τηγάνι με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε απαλά και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Θα δούμε πως η καραμέλα θα αρχίσει να σκουραίνει και να πήζει. Κάθε τόσο ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμο δοχείο, ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε την καραμέλα. Αφήνουμε μερικές ώρες ώσπου να κρυώσει και να σφίξει καλά.

Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, μεταφέρουμε τη λαδόκολλα σε πάγκο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρές καραμελίτσες.

πηγη topontiki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button