ΥΓΕΙΑ

Καταπολεμήστε τους πόνους με τις κατάλληλες τροφές!

 

Μπορεί η πρώτη μας σκέψη όταν πονάμε να… είναι η λήψη ενός φαρμάκου, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι άλλοι εναλλακτικοί τρόποι οι οποίοι είναι φυσικοί και καταπολεμούν κάποιους πόνους.

Οι τρόποι αυτοί είναι διατροφικοί αφού υπάρχουν αρκετές τροφές οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση κάποιων πόνων όπως ο πονοκέφαλος, οι πόνοι στις αρθρώσεις, αλλά και οι προεμμηνορροϊκοί πόνοι.

 1) Από τους πιο συχνούς πόνους είναι ο πονοκέφαλος που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο. Αυτοί προέρχονται από τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλό μας. Σε περίπτωση απλών πονοκεφάλων μια μικρή δόση καφεϊνης που εκτός από τον καφέ περιέχεται και σε άλλα αφεψήματα όπως το τσάι βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και με αυτό τον τρόπο ανακουφίζουν από τον πόνο. Ωστόσο σε περίπτωση ημικρανίας που οι πόνοι είναι πιο έντονοι τότε μάλλον υπάρχει έλλειψη μαγνησίου κάτι το οποίο μπορείτε να βρείτε στους γνωστούς σε όλους πασατέμπο. Το μαγνήσιο συμβάλλει στο να χαλαρώσουν τα νεύρα και οι τεντωμένοι μύες που συμβάλλουν στην ημικρανία.
2) Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερη ριβοφλαβίνη από τρόφιμα όπως τα αμύγδαλα είχαν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, σε σχέση με εκείνες που λάμβαναν μικρότερη ποσότητα. Σημειώνεται ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6, όπως τα φιστίκια μπορούν να μειώσουν τις ενοχλήσεις, τις κράμπες και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.
3) Για όσους γυμνάζονται πολύ και κουράζουν τους μύες τους η λύση είναι πιουν ένα ρόφημα από τζίντζερ. Σύμφωνα με μια έρευνα όσοι έκαναν βάρη και κατανάλωναν το συγκεκριμένο τσάι ένιωθαν 25% λιγότερο πόνο 24 ώρες μετά την άσκηση με την σε σχέση με αυτούς που κατανάλωσαν ένα υποκατάστατο. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό που βοηθάει είναι η τζιντζερόλη, αντιοξειδωτική ουσία που καταπολεμά τις φλεγμονές και τον πόνο.
4) Η γαστροοιφαγική παλινδρόμηση προκαλεί μια σειρά ανεπιθύμητων ενοχλήσεων μεταξύ των οποίων και η καούρα στο στομάχι. Όπως προκύπτει από έρευνα όσοι κατανάλωναν συχνά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Και αυτό γιατί πιθανότατα οι ίνες βοηθούν το φαγητό να φτάσει πιο γρήγορα στο στομάχι και να προλάβει με αυτόν τον τρόπο την παλινδρόμηση.
5) Οι πόνοι στις αρθρώσεις μπορούν να βρουν τη λύση τους στα ξινά κεράσια. Έρευνες έδειξαν ότι καταναλώνοντας περίπου 45 κεράσια ημερησίως μειώνεται κατά 25% η πρωτεΐνη C – reactive, που είναι μια βασική αιτία φλεγμονής, η οποία σχετίζεται με την αρθρίτιδα.
Επιπλέον, σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και ο κουρκουμάς που περιέχει κουρκουμίνη, ένα στοιχείο που σύμφωνα με την έρευνα καταπράϋνε τον πόνο σε ανθρώπους που υπέφεραν από οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο. Ιδιαίτερα σημαντική τροφή στην αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων είναι και ο σολομός που είναι πλούσιος σε Ωμέγα-3.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button