ΔΙΑΦΟΡΑ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Θα υπάρξει μία άστατη περίοδος» – Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα βρίσκεται πλέον προ των πυλών και ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, έκανε την πρώτη πρόβλεψη για τον καιρό του Πάσχα.

Συνηθίσαμε το πρόωρο «καλοκαίρι», αλλά τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό το Πάσχα μπορεί να αλλάξουν τα σχέδια αρκετών και αυτό γιατί, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αποπειράθηκε να δώσει τα μακροπρόθεσμα στοιχεία του καιρού, που φέρνουν, όπως είπε, μία «κίνηση κακοκαιριών» στην Ευρώπη που θα φτάσει και στη χώρα μας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του Πάσχα

Ο καιρός τη Mεγάλη εβδομάδα αλλά και το Πάσχα, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις, με τον υδράργυρο να πέφτει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες κοντά δηλαδή από 19 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα δεν θα είναι επικίνδυνα ωστόσο θα έχουμε έναν άστατο καιρό με βροχοπτώσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που θα κρατήσει μέχρι και το Πάσχα.

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα αλλάξει και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση ψυχρών αέριων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και αυτό θα δημιουργήσει ένα άστατο σκηνικό.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

«Σίγουρα δεν θα πάμε με υψηλές θερμοκρασίες, ζέστη και ανομβρία μέχρι το καλοκαίρι. Θα υπάρξει και μια άστατη περίοδος που θα επηρεάσει και την πασχαλινή περίοδο».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Δύσκολη εβδομάδα με αφρικανική σκόνη στην Αττική

Αυτή η εβδομάδα, πάντως, παρότι ξεκινά με 30άρια και ηλιοφάνεια, επιστρέφει και πάλι η αφρικανική σκόνη, που θα πλήξει πρώτα την Ιταλία και θα αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά.

Ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε πως από αύριο, Τρίτη, και κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που θα συνοδευτεί και από κάποιες λασποβροχές, ιδιαίτερα για τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Όπως είπε: «θα είναι πυκνές οι συγκεντρώσεις σκόνης και θα επηρεάζεται και η οριζόντια ορατότητα, καθώς οι άνεμοι θα είναι ήπιοι».

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Καθώς θα πηγαίνουμε στο Σαββατοκύριακο (από Πέμπτη, Παρασκευή και στη συνέχεια) θα έχουμε αρκετές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και θα καθαρίσει και η ατμόσφαιρα. Με την υγρή εναπόθεση θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την σκόνη και τη γύρη, ενώ θα πέσει και η θερμοκρασία.

 

Το διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button