ΔΙΑΦΟΡΑ

Κως: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης – Το σημαντικό εύρημα των Αρχών και η νέα μαρτυρία

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 27χρονης στην Κω έφερε έρχονται στην επιφάνεια από το «Φως στο Τούνελ». Ο συλληφθείς 32χρονος, η μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών και η νέα μαρτυρία.

Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίσσεται στην Κω τα τελευταία 24ωρα με αγνοούμενη μία νεαρή ξενοδοχειακή υπάλληλο με καταγωγή από την Πολωνία, την Αναστάζια Ρουμπίνσκα, την ώρα που έρχονται στο φως νέα στοιχεία από το «Φως στο Τούνελ».

Το σήμα κινδύνου που πρόλαβε να στείλει η 27χρονη στον σύντροφό της σήμανε συναγερμό. Η άτυχη κοπέλα αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου από το Μαρμάρι, όπου έμενε και εργαζόταν μαζί με τον ομοεθνή 28χρονο φίλο της.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, η Αναστάζια είχε ρεπό εκείνη την ημέρα και το βράδυ του είπε πως θα έβγαινε μία βόλτα. Κάποια στιγμή τον πήρε τηλέφωνο μεθυσμένη. Του ζήτησε να την πάρει από κάποιο σημείο στο Μαρμάρι.

Όταν πήγε εκεί, η κοπέλα ήταν άφαντη. Σε μία εφαρμογή που είχε στο κινητό του, είδε πως το τελευταίο στίγμα της ήταν στο Τιγκάκι, αλλά ούτε εκεί εντοπίστηκε. Το πρωί ανήσυχος πήγε στην αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνισή της.

Οι έρευνες των Αρχών οδήγησαν στη σύλληψη για αρπαγή ενός 32χρονου άνδρα με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, που αποδείχθηκε ότι συναντήθηκε με την Αναστάζια.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το βράδυ της Δευτέρας τη συνάντησε σ’ ένα μίνι μάρκετ στο Μαρμάρι σε κατάσταση μέθης και λίγο αργότερα και με τη συναίνεσή της, συνευρέθηκαν ερωτικά.

Ανάφερε στην κατάθεσή του πως στη συνέχεια την οδήγησε σε ένα σημείο λίγο πιο μακριά και την άφησε για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο της. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις κάμερες που μέχρι τώρα έχουν εξετάσει οι Αρχές.

«Οργώνουν» το νησί

Όπως ανέφερε το «Φως στο Τούνελ», οι έρευνες για τον εντοπισμό της επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή του Μαρμαρίου και του Τιγκακίου, αφού στο Τιγκάκι σύμφωνα με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, δόθηκε το τελευταίο στίγμα του τηλεφώνου της.

Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της Πυροσβεστικής με drone και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανιχνευτή, εθελοντές και η Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης.

Η έρευνα είναι δύσκολη, καθώς η περιοχή είναι βαλτώδης με πολλά πηγάδια.

Ο Καραθωμάς, επικεφαλής της έρευνας, μιλώντας στην κάμερα του «Τούνελ», ανέφερε ότι στις έρευνες συμβάλλει και η Speedy, η εκπαιδευμένη σκυλίτσα που είχε συμμετάσχει στη διάσωση στο φονικό σεισμό της Τουρκίας και είχε βρει τρεις κοπέλες ζωντανές. Αναμένεται η άφιξη ενός ακόμα σκύλου από τα Τρίκαλα προς ενίσχυση των ερευνών.

Ο Σταμάτης Καμπουράκης, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε να ανοίξει η ομπρέλα των ερευνών και σε άλλους χώρους, ακόμη και σε σπίτια της περιοχής. Σημαντικό στοιχείο που αποκάλυψε η εκπομπή είναι ότι τα ρούχα του νεαρού που κρατείται είχαν κολλημένα πάνω τους αγκάθια, που σημαίνει ότι τη νύχτα της εξαφάνισης βρέθηκε πιθανότατα σε χωράφια.

Στις Αρχές δήλωσε ότι επέστρεψε σπίτι του στις 22:00, αλλά ο συγκάτοικός του κατέθεσε ότι δεν τον είδε μέχρι τις 23:00 που κοιμήθηκε. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατηγορούμενου, βρέθηκε εισιτήριο που έβγαλε την επόμενη μέρα με προορισμό την Ιταλία.

Σύμφωνα με μία πολωνική ιστοσελίδα, η μητέρα της αγνοούμενης υποστηρίζει πως η Αναστάζια έχει πέσει θύμα απαγωγής. Η κοπέλα είχε τακτική επαφή με την οικογένειά της και η τελευταία επικοινωνία με τη μητέρα της, ήταν μία ημέρα πριν εξαφανιστεί.

«Την είδα πριν χαθεί…»

Μάρτυρας που είδε τελευταία την Αναστάζια μίλησε στο «Τούνελ».

«Η κοπέλα καθόταν έξω μόνη της σε μια περίφραξη που έχω εκεί πέρα και έπινε. Από εκεί και πέρα μετά δεν ξέρω. Το μαγαζί που δουλεύουμε είναι από το ξενοδοχείο της κοπέλας γύρω στα 500 μέτρα.

Ήρθε μόνη της εδώ, πήρε το κρασάκι και κάτι άλλα πράγματα και κάθισε έξω. Έκατσε περίπου ένα 20λεπτο».

Σχετικά με τον άντρα που έχει συλληφθεί με καταγωγή από το Μπαγκλαντές περιέγραψε η μάρτυρας: «Αυτός είναι πολλά χρόνια εδώ πέρα. Πιο πολύ σε κτήματα δούλευε. Από την κάμερα του μαγαζιού είδαμε ότι ο συγκεκριμένος την πήρε έξω από το μαγαζί». Και συμπλήρωσε: «Όταν έφυγαν ήταν μόνο αυτός με την κοπέλα».

Ειδικά με την κοπέλα που αγνοείται σημείωσε η μάρτυρας ότι δεν ήταν μεγάλο το χρονικό διάστημα που είχε φθάσει η 27χρονη στο νησί της Κω και δούλευε πρώτη φορά στο ξενοδοχείο.

 

πηγη news247.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button