ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Λήμνος: Το Τίμιο Ξύλο από το Άγιο Όρος στην Αγ. Τριάδα!

 

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Τριάδας στη Λήμνο, θεωρείται από τους παλαιότερους στην Ελλάδα.

Φέτος η Αγία Τριάδα, στην Μύρινα της Λήμνου, συμπληρώνει εκατό πενήντα χρόνια από την ανέγερσή της. Αυτό το έργο ολοκληρώθηκε με τις θυσίες των Λημνιών αλλά και δωρητών εξ Αμερικής και απανταχού ανά τον κόσμο.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, την 1η Ιουνίου αναμένεται να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας με αποκορύφωση την άφιξη του «Τίμιου Ξύλου».
Μοναχοί από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, θα μεταφέρουν από το Άγιο Όρος, το μοναδικό κειμήλιο της χριστιανοσύνης στην Λήμνο στις 30 Μαϊου.
Το «Τίμιο ξύλο» θα παραμείνει στην Λήμνο για περίπου μια εβδομάδα και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Κυρίως θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Άγιας Τριάδας για πέντε περίπου ημέρες και για δυο, θα μεταφερθεί στον Ναό της Ευαγγελίστριας στον Μούδρο.
Η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτούς τους εορτασμούς και οργανώνονται μεγαλοπρεπής και με πανελλήνια εμβέλεια παράλληλες θρησκευτικού χαρακτήρα εκδηλώσεις.
Στις εκδηλώσεις αυτές αναμένεται να παραστούν, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Κλήρου αλλά και πλήθος προσκεκλημένων . Μάλιστα δεν αποκλείεται, ακόμη και η παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλου εφόσον οι υποχρεώσεις του το επιτρέψουν.

 

 

πηγη   LimnosReport

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button