ΔΙΑΦΟΡΑ

Λαγκαδά Ιωάννης: Προετοιμαστείτε για να γεννηθεί ο Χριστός μέσα στην καρδιά του καθενός (ΦΩΤΟ)

Τα εγκαίνια του πάνσεπτου και περικαλλούς Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, ετέλεσε με κάθε επισημότητα και συμφώνος προς την Εκκλησιαστικήν Τάξιν όπως αυτή ορίζεται από το Τυπικόν της Αγίας μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014.

Την παραμονή των Εγκαινίων, Σάββατο 22 του μηνός Νοεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, μετέφερε στον υπό εγκαινισμόν Ιερόν Ναόν της ενορίας του Νικομηδινού, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγίαν Τράπεζαν, ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος και εν συνεχεία τελέστηκε  ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών, εκπροσώπων της Τοπικής Κοινότητος καθώς και πλήθους πιστών και ενοριτών που προσήλθαν για να παραστούν στην μεγάλη χαρά της επαρχίας μας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ανεφέρθη εκτενώς στην σπουδαιότητα του γεγονότος που έχει ο εγκαινιασμός ενός Ναού τονίζοντας ότι ο καθένας άνθρωπος είναι ένας Ναός όπου κατοικεί ο Ιησούς Χριστός γι΄ αυτό χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και αγώνα από τον καθένα ώστε να καταφέρουμε να ζούμε συνεχώς, μέσα από τον εγκαινιασμό της ψυχής μας, το καινούργιο βίωμα της χάριτος και ευλογίας που μας παρέχει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.
Το πρωί της Κυριακής 23 Νοεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, εις την οποία εψάλλει ο  Κανόνας των Εγκαινίων, ο Αναστάσιμος Κανόνας καθώς και ο Κανόνας της τιμωμένης Αγίας Παρασκευής, εις την οποία είναι αφιερωμένος ο Ιερός Ναός και εν συνεχεία ακολούθησε με κάθε επισημότητα και συμφώνος με την Εκκλησιαστική Τάξη η Τελετή Εγκαινίων του Ναού καθώς και η Πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Τα αναλόγια του Ναού λάμπρυνε με την παρουσία της η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Ο Απόστολος Παύλος» με επικεφαλίς τον Μουσικολογιώτατο Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιο Φερεντίνο, ενώ παρέστησαν μεταξύ του πολυαρίθμου Εκκλησιάσματος που κατέκλεισα τον Ιερό Ναό και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Νικομηδινού κ. Αβραάμ Καπετανίδη.

Αναφερόμενος, στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης στην σπουδαιότητα του γεγονότος του Εγκαινιασμού ενός νέου Ναού, επεσήμανε ότι όταν ένας Ναός εγκαινιάζεται ανοίγει στην γη ένα παράθυρο προς τον ουρανό, για να ανεβαίνουν οι προσευχές όλων μας και για να μπορούμε να βλέπουμε την δόξα του Ουρανού ζώντας την δόξα του Θεού.

Μας καλεί ο Κύριος να εγκαινιάσουμε τις καρδιές μας, το νου μας, το είναι μας, να γίνουμε καινούργιοι και να δεχθούμε μέσα μας την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, καθαρίζοντας τον εαυτό μας από παντός μονισμό γιατί μόνο εκεί που υπάρχει η καθαρότητα, εκεί κατοικεί και η Χάρη του Αγίου Πνεύματος, εκεί αναπαύεται ο Θεός, εκεί ιδρύονται Ναοί Θεοχώρητοι και έτσι μπορούμε και εμείς να γίνουμε Ναοί Θεοχώρητοι.
Αν δεν αγωνιστούμε στην ζωή μας για να είμαστε οι κατά Θεόν Πλούσιοι στα μάτια και στην δικαιοσύνη του Θεού, τότε δεν θα καταφέρουμε να δούμε την αληθινή ζωή, την αληθινή χαρά και θα μένουμε συνάπτοντες όπως ο άφρον της σημερινής παραβολής που ακούσθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή.

Ο πλούτος και η δόξα και ότι γενικότερο υπάρχει σε αυτό τον κόσμο έρχονται και παρέρχονται, εκείνο το οποίο μένει Αιωνία είναι ο Θεός, είναι ο Λόγος του Θεού, είναι η Αλήθεια του Ευαγγελίου, είναι η Ζωή η Αιώνιος που προοριζόμαστε ως δημιουργήματα Του κατοικούντες της Βασιλείας Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, προέτρεψε όλους, να αγαπήσουν τον αληθινό πλούτο που είναι η Αγάπη του Θεού που ενεργείται μέσα από τα έργα της αγάπης, της δικαιοσύνης του ταπεινού φρονήματος και της καθαρότητας του Βίου, καθώς και να προετοιμάσουν όλοι τον εαυτό τους, παίρνοντας αφορμή από τα σημερινά εγκαίνια του πάνσεπτου αυτού Ναού, ώστε να γεννηθεί ο Χριστός μέσα στην καρδιά του καθενός ανατέλλοντας παράλληλα ο ήλιος της δόξης και της δικαιοσύνης Του.

Καταλήγοντας την ομιλία του δεν παρέβλεψε να ευχαριστήσει όλους όσους εκοποίασαν και βοήθησαν, προσφέροντας τα μέγιστα εμφανώς και αφανώς, όλα αυτά τα χρόνια, μιας και η Εκκλησία άρχισε να ανοικοδομείται στην δεκαετία του ’50, για να φτάσουμε στην σημερινή μεγάλη ημέρα της πνευματικής αναψυχής των Εγκαινίων του Ναού, ενώ κάνοντας ειδική αναφορά στους δύο εφημέριους της ενορίας του Νικομηδινού τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Λαγουδάκη και τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Παπαδάκη, εις τον οποίο και επίδωσε το Οφίκκιο του Οικονόμου, τους συνεχάρη και τους προέτρεψε να συνεχίσουν από κοινού το πλούσιο κατά Θεό πνευματικό  έργο που επιτελούν εις την ενορία του Νικομηδινού.

Πηγη agioritikovima.gr

546

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button