ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λιώνουν στο στόμα: Το μυστικό στην επιλογή του κιμά και το ψήσιμο που θα κάνουν τα μπιφτέκια αριστούργημα

3 κόλπα που θα κάνουν την διαφορά

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις αφράτα & γευστικά μπιφτέκια. Μάθε τα μυστικά του κιμά για να τους εκπλήξεις όλους

Ο κιμάς και το μπιφτέκι έχει τα μυστικά του. Μάθε τα “κόλπα” της τέχνης του κιμά και φτιάξε μπιφτέκια αφράτα που θα λιώνουν στο στόμα!

  • Το ζύμωμα έχει σημασία: Μη λυπάσαι το λαδάκι. Το ζύμωμα θα είναι πολύ πιο έυκολο αν μέσα στον κιμά ρίξεις λαδάκι. Δε θα κολλάει στα χέρια και το πλάσιμο θα γίνει παιχνιδάκι.
  • Κιμάς με κιμά έχει διαφορά: Ο αρνίσιος κιμάς είναι αρκετά λιπαρός οπότε και δε χρειάζεταιο προσθήκη λαδιού ενώ ο χοιρινός είναι αρκετά στεγνός, ακόμη και σε σχέση με τον μοσχαρίσιο. Ο κιμάς κοτόπουλου από την άλλη θέλει παρα πολύ καλό ζύμωμα για να αφρατέψει.
  • Πόσο να το ψήσεις; Η ώρα ψησίματος διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο ψησίματος. 8 λεπτάκια στη σχάρα είναι αρκετά, σε 5 λεπτά το τηγανητό μπιφτέκι είναι έτοιμο, 6 λεπτάκια στο γκριλ, 10 λετπά στη γάστρα και 20 λεπτά στο φούρνο.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button