ΔΙΑΦΟΡΑ

Μαθεύτηκαν τα τραγικά νέα: Γι’ αυτό πέθανε ο 15χρονος Διονύσης στο κρεβάτι του, τον βρήκαν τα αδέρφια του

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινότητα του χωριού Λάλα, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η είδηση του αιφνίδιου θανάτου 15χρονου μαθητή. Ο 15χρονος Διονύσης Α. «έσβησε» ξαφνικά στον ύπνο του.

Η οικογένειά του και τα τρία αδέλφια του, δυο εκ των οποίων ήταν εκείνα που αντίκρισαν το αδελφάκι τους χωρίς τις αισθήσεις του και κάλεσαν άμεσα σε βοήθεια, δεν μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

Πήγαν να τον ξυπνήσουν αλλά τον βρήκαν νεκρό

Πρωί Δευτέρας και οι γονείς του 16χρονου που ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία είχαν αναχωρήσει από νωρίς για τα χωράφια. Τα παιδιά είχαν σηκωθεί για να πάνε στο σχολείο που επανεκκινούσε χθες μετά τις διακοπές των εορτών.

Ήταν εκείνη η στιγμή που δύο από τα αδέλφια του πήγαν να ξυπνήσουν τον 16χρονο για να μην αργήσει στο μάθημα. Τότε ήταν που αντίκρισαν τον αδελφό τους στο κρεβάτι του χωρίς τις αισθήσεις του, αφού όσες προσπάθειες και αν έκαναν, ο Διονύσης δεν ανταποκρινόταν. Τρομαγμένα, επικοινώνησαν με τους γονείς τους, οι οποίοι κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά και τον πρόεδρο του χωριού και φίλο της οικογένειας, Νίκο Νικολακόπουλο ο οποίος ήταν και ο πρώτος που έφτασε στο σπίτι.

Αγώνας δρόμου από τον πρόεδρο του χωριού

«Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας ότι κάτι τρέχει με το μικρό… Πήγα εκεί, το παιδί ήταν αναίσθητο στο κρεβάτι, του έκανα μαλάξεις αλλά δεν είχε σφυγμό, δεν είχε τίποτα…», τονίζει αρχικά ο κ. Νικολακόπουλος περιγράφοντας στην εφημερίδα «Πατρίς» λεπτό προς λεπτό τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχτηκαν, σπεύδοντας να βοηθήσει τον άτυχο Διονύση.

Ο πρόεδρος του χωριού μετέφερε τον άτυχο 16χρονο με το αυτοκίνητό του μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, για να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του.

«Συνεννοήθηκα με τον πατέρα του, είχε καλέσει ασθενοφόρο, το πήρα με το αυτοκίνητο και συναντηθήκαμε στο δρόμο με το ασθενοφόρο… Κρίμα, μόνο κρίμα; 16 χρονών παιδί;», πρόσθεσε συγκλονισμένος ο κ. Νικολακόπουλος.

Αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» το παιδί ήταν ήδη νεκρό, όταν το παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο Πύργου. Έγινε όλη η διαδικασία της ανάνηψης, ενώ του έκαναν και ηλεκτροσόκ. Όταν έφτασε το παιδί στο νοσοκομείο, ακολουθήθηκε ξανά το πρωτόκολλο της ανάνηψης, αλλά παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών, το παιδί δυστυχώς είχε καταλήξει.

Σε ό,τι αφορά το ιατρικό ιστορικό, ο άτυχος έφηβος φέρεται να αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, που επιδεινώθηκαν, πιθανώς από μία ίωση που περνούσε τις τελευταίες μέρες ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα για να τα αντιμετωπίσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί αντιμετωπίζει για πολλά χρόνια προβλήματα με την καρδιά του, ενώ παλαιότερα είχε νοσηλευτεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Η σορός του άτυχου αγοριού αναμένεται να μεταφερθεί στην Πάτρα, προκειμένου να υποβληθεί σήμερα το πρωί σε νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να πέσει οριστικό φως στα αίτια της τραγωδίας.

«Το παιδί πέθανε στον ύπνο του»

Ο δήμαρχος του χωριού κ. Γεωργόπουλος Γιώργος μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με το περιστατικό που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

«Το παιδί πέθανε στον ύπνο του, δεν γνωρίζουμε ακόμα περισσότερα. “Φως” στο θάνατο του θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή τα αποτελέσματα της οποίας θα βγουν αύριο», είπε αρχικά μιλώντας στο Newsbomb.gr ο κ. Γεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ο ο άτυχος νέος μάλλον αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του. «Ίσως το παιδί είχε κάποια καρδιολογικά προβλήματα, χωρίς να είναι σίγουρο. Δεν έχω επικοινωνήσει με την οικογένεια γιατί είναι δύσκολες ώρες», τόνισε.

Σοκαρισμένοι οι συμμαθητές του 15χρονου

Τέλος, ο ίδιος ανέφερε ότι οι συμμαθητές του 15χρονου είναι σοκαρισμένοι. «Οι μαθητές του Γυμνασίου Λάλα είναι συγκλονισμένοι, οι δάσκαλοι έχουν ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη για τα παιδιά μετά την είδηση του αιφνίδιου θανάτου 15χρονου μαθητή», πρόσθεσε.

πηγη newsitamea.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button