ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μανούλα πάμε στη βροχή…» Η 6χρονη που ΣΟΚΑΡΕ ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο!

 

Ένα κοpιτσάκι ψώνιζε με τη μητέρα του σε ένα εμπορικό κέντρο. Ήταν μια πανέμορφη 6χρονη κουκλίτσα με κόκκινα μαλλιά, προσωπάκι γεμάτο φακίδες και το είχε το πιο αθώο βλέμμα του κόσμου.

Έξω έβρεχε ασταμάτητα οπότε όλοι πελάτες που ήθελαν να φύγουν αλλά δε μπορούσαν, είχαν μαζευτεί κοντά στην είσοδο του εμπορικού. Κάποιοι περίμεναν υπομονετικά να κοπάσει η μπόρα, άλλοι πιο ενοχλημένοι… Μια γλυκιά φωνή διέκοψε τις σκέψεις όλων που είχαν «χαθεί» κοιτώντας τη βροχή: «Μαμά, ας τρέξουμε μέσα στη βροχή!» είπε η μικρούλα. «Τι; Καλύτερα να περιμένουμε μέχρι να σταματήσει.» απάντησε εκείνη.

Δεν είχε περάσει ούτε ένα λεπτό, όταν το κοpιτσάκι επανέλαβε την πρότασή του. «Θα γίνουμε μούσκεμα αν βγούμε τώρα έξω» απάντησε πάλι η μητέρα της.
«Όχι δε θα γίνουμε! Άλλα μου είπες το πρωί» συνέχισε η μικρή.

«Τι εννοείς; Πότε σου είπα ότι μπροούμε να τρέξουμε στη βροχή χωρίς να γίνουμε μούσκεμα;»

«Δε θυμάσαι; Όταν μιλούσες στον μπαμπά για τον καρκίνο του, του είπες ότι αν ο Θεός μπορέσει να σας βοηθήσει να το περάσετε αυτό, τότε μπορείτε να περάσετε τα πάντα!»

Το πλήθος γύρω τους είχε παγώσει. Το μόνο που ακουγόταν ήταν η βροχή που συνέχιζε να πέφτει αμείωτη. Η μητέρα της φαινόταν σκεφτική. Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση της θα της έλεγε ότι αυτό δε γίνεται ή κάτι άλλο «μεγαλίστικο», ενώ άλλοι ίσως και να αγνοούσαν αυτό που μόλις είχε πει το κοpιτσάκι. Η στιγμή όμως ήταν πολύ κρίσιμη. Αυτή η αθώα εμπιστοσύνη θα μπορούσε να «ποτιστεί» και να ανθίσει σε ακλόνητη πίστη στο μέλλον.

«Αγάπη μου έχεις απόλυτο δίκιο. Ας τρέξουμε μέσα στη βροχή. Αν ο Θεός μας αφήσει να βραχούμε, τότε απλά ίσως χρειαζόμασταν μπάνιο!»

Άνοιξαν τις πόρτες και ξεχύθηκαν στη βροχή. Όλοι οι υπόλοιποι έμειναν πίσω αποσβολομένοι, με ένα γλυκό χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους. Έτρεχαν με τις σακούλες πάνω από τα κεφάλια τους, αλλά εν τέλει έγιναν μούσκεμα. Πίσω τους ακολούθησαν κάποιοι που γελούσαν σαν παιδιά καθώς έτρεχαν προς τα αυτοκίνητά τους.

Υπάρχουν καταστάσεις στις ζωές μας που μπορούν μας στερήσουν όλα τα υλικά αγαθά, μπορούν να μας αφήσουν οικονομικά κατεστραμμένους και ακόμη να μας στερήσουν και την υγεία μας. Κανείς και τίποτα όμως δε μπορεί να μας πάρει τις αναμνήσεις μας… Τρέξτε στη βροχή! Ίσως απλά χρειάζεστε μπάνιο!

 πηγη http://fanpage.gr/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button