ΔΙΑΦΟΡΑ

«Μη τα χρησιμοποιείτε»: Αποσύρονται από την αγορά επικίνδυνα μωρομάντηλα, ανάστατοι χιλιάδες γονείς

Μωρομάντηλα ανακαλούνται από την αγορά, καθώς κρίθηκαν επικίνδυνα, σε δελτίο για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

Πρόκειται για τα υγρά μαντηλάκια για μωρά, με την ονομασία “Aloe vera”, με το εμπορικό σήμα “Baby 2000”, μες αριθμό παρτίδας 2801217, γραμμωτό κώδικα 8002015003092 και χώρα καταγωγής την Ιταλία.

Τα μωρομάντηλα περιέχουν προπιοναλδεΰδη

Όπως αναφέρεται στον κατάλογο των συστατικών, τα μωρομάντηλα είναι επικίνδυνα γιατί περιέχουν 2-(4-tert-butylbenzyl) προπιοναλδεΰδη (BMHCA), η οποία απαγορεύεται στα καλλυντικά προϊόντα.

Γιατί είναι επικίνδυνο το συστατικό των μωρομάντηλων

Το εν λόγω συστατικό μπορεί να βλάψει το αναπαραγωγικό σύστημα, μπορεί να βλάψει την υγεία του αγέννητου παιδιού και μπορεί να προκαλέσει ευαισθητοποίηση του δέρματος.

Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τα καλλυντικά προϊόντα.

πηγη newsthessaloniki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button