ΔΙΑΦΟΡΑ

Μπαίνουν στα ΑΤΜ από 800 ως 1.000€: Ελέγξτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, μπορεί να είστε εσείς ένας απ’αυτούς

Στο τέλος του Αυγούστου αναμένεται να καταβληθεί η έκτη δόση του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες πιστώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στους λογαριασμούς 7.640 δικαιούχων, η πέμπτη δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ύψους 892.228,52 ευρώ, για τη χειμερινή περίοδο 2022/2023.

Η έκτη και τελευταία πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η καταβολή ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου και αφορά ποσό συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται 100 ευρώ έως 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο.

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το οποίο χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο.

Η αίτηση για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων υποβάλλεται μέσω του Κέντρου Κοινότητας του τόπου κατοικίας. Το μηνιαίο ποσό ανέρχεται σε 360 ευρώ.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων

Όσοι έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους και δεν λαμβάνουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή στην Ελλάδα, μεγαλύτερη των 360 ευρώ.

Αν η σύνταξη αυτή ή η παροχή από δημόσιο φορέα είναι μικρότερη από το επίδομα των 360 ευρώ, δικαιούνται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνετε από αλλού. Αν το ποσό που προκύπτει ως διαφορά είναι μικρότερο από είκοσι (20) ευρώ, το επίδομα δεν καταβάλλεται.

Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν πρέπει υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων είκοσι (4.320) ευρώ ή, στη περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων εξακοσίων σαράντα (8.640) ευρώ.

Όσοι λαμβάνουν επίδομα και δεν καλύπτονται για παροχές υγείας από τυχόν άλλη παροχή, δικαιούνται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη από τις Δημόσιες Δομές Υγείας με χρήση του ΑΜΚΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4368/2016.

πηγή: enimerotiko.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button