ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα λεμονιού!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα λεμονιού και μπισκότα με γέμιση λεμονιού. Μια συνταγή για ένα αφράτο, ανάλαφρο και δροσερό γλυκό για να το απολαύσετε όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • 36 μπισκότα γεμιστά με λεμόνι
  • 4 κ.σ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρέμα στιγμής με άρωμα βανίλια
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 φλ. σαντιγί [περίπου 400 -500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη] *
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού [μισή δόση συνταγής, βλέπε συνταγή…..

Η κρεμα λεμονιου:

Μια πανεύκολη συνταγή για μια βουτυρώδη, πλούσια και απαλή σαν μετάξι, κρέμα λεμονιού, για γέμιση σε τάρτες, σε κέϊκ, γαρνίρισμα σε τούρτες, άλειμμα σε cheesecakes ή και για άλειμμα στο ψωμί το το τσουρέκι.

Υλικά συνταγής

  • 6 λεμόνια
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε στο μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν. Προσθέτετε σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματώνετε ένα ένα.
  2. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτετε, το χυμό λεμονιού και τέλος και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε για μισό λεπτό ακόμα.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση και το βάζετε στη φωτιά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και το σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, μεταφέρετε σε μπολ τη ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε άμεσα και τη σκεπάζετε αμέσως όπως είναι ζεστή με μεμβράνη και την αφήνετε να μισοκρυώσει.
  5. Την υπόλοιπη κρέμα τη τοποθετείτε σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια. Τα σκεπάζετε πρώτα με λαδόκολλα και μετά σφιχτά με τα καπάκια τους. Τα αφήνετε στο πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρείτε στο ψυγείο για 1 ½ μήνα.

 

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα 20 γεμιστά μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα. Σφραγίζετε τη σακούλα και χτυπάτε με ένα πλάστη τα μπισκότα να θρυμματιστούν. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το βούτυρο και τα ανακατεύετε απαλά με ένα μεγάλο κουτάλι ή με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Τοποθετείστε το μείγμα στη βάση ενός πυρέξ 23 Χ 23 εκ. περίπου χωρίς να τα πιέσετε. Πρέπει να είναι αφράτα.
  2. Φτιάχνετε τη κρέμα λεμονιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και αφήστε τη στην άκρη να κρυώνει ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη κάνει κρούστα.
  3. Σε μπολ χτυπάτε τη κρέμα στιγμής με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία και την αφήνετε 2 λ να “σταθεί”. Προσθέτετε στο μπολ 1 φλ. τσαγιού σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθεί. Απλώνετε τη κρέμα πάνω από τα μπισκότα βάσης και ισιώνετε με τη μαρίζ την επιφάνεια.
  4. Θρυμματίζετε με τον ίδιο πιο πάνω τρόπο και τα υπόλοιπα γεμιστά μπισκότα και απλώνετε τα μισά πάνω από τη κρέμα βανίλιας-σαντιγί. Κρατάτε τα υπόλοιπα μισά για την επικάλυψη.
  5. Προσθέτετε στη κρέμα λεμονιού [που ήδη έχει κρυώσει] 1 φλ. τσαγιού σαντιγί ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά και απλώνετε τη κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Προσθέτετε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα.

* Προαιρετικά μπορείτε να χτυπήσετε περισσότερη σαντιγί ή να φτιάξετε περισσότερη κρέμα λεμονιού για να έχετε ένα πιο “πλούσιο” και αφράτο μπισκοτογλυκό.

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button