ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπουγάτσα με σιμιγδαλένια κρέμα και μυζήθρα!

 

Υλικά

  • 400 γρ. φύλλο κρούστας
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο για την κρέμα και 2/3 του φλιτζανιού λιωμένο γίδινο βούτυρο για τα φύλλα
  • 2/3 του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά και 2 κρόκοι αυγών
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • λίγη βανίλια σκόνη
  • 200 γρ. ανάλατη μυζήθρα, τριμμένη
  • 50 γρ. σουσάμι
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το γάλα. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και καβουρντίζετε το σιμιγδάλι για 1’, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράζετε ανακατεύοντας, ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας πού και πού για να μην πιάσει κρούστα.
  2. Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτετε στο μείγμα τη μυζήθρα και ενσωματώνετε το μείγμα στη σιμιγδαλένια κρέμα. Κολλάτε στην επιφάνεια της κρέμας μια πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα, και την αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε μεγάλο ελαφρά βουτυρωμένο ταψί στρώνετε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα με πινέλο. Απλώνετε επάνω την κρέμα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας και πάλι ανάμεσά τους. Από πάνω πασπαλίζετε με το σουσάμι.
  4. Ψήνετε την μπουγάτσα σε φούρνο 200 οC ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα περίπου για 35’. Σερβίρετε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη (αν θέλετε) με άφθονη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

 

πηγη icookgreek.com

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button