ΔΙΑΦΟΡΑ

Μπουκιά και συχώριο: Αφράτα γιαγιαδίστικα κουλουράκια – Το μυστικό με την ζάχαρη άχνη

Γιαγιαδίστικα κουλουράκια της Λαμπρής που σίγουρα θα δοκιμάσετε! Αν θέλουμε να βγουν τα κουλουράκια πιο μαλακά, αντικαθιστούμε την κρυσταλλική ζάχαρη με ζάχαρη άχνη.

Υλικά:

  • 750 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 400 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 2 αυγά, μέτρια
  • 2 κρόκους αυγού, αραιωμένους με γάλα για το άλειμμα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μπέικιν, πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2. Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το πρώτο.
  3. Έπειτα, χτυπώντας ταυτόχρονα, προσθέτουμε τα αυγά 1-1 (περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το δεύτερο).
  4. Κατόπιν, δίχως να σταματάμε το χτύπημα, αδειάζουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  5. Αμέσως μετά, παίρνουμε μπαλάκια των 25-30 γρ. από τη ζύμη, πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψιά του φούρνου, στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  6. Ύστερα, αλείφουμε με αυγό τα κουλουράκια με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25 λεπτά.
  7. Μόλις ετοιμαστούν, αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button