ΔΙΑΦΟΡΑ

Μόλις έγινε γνωστό…έφυγε απο την ζωή ο….

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Μόλις έγινε γνωστό…έφυγε απο την ζωή ο…..

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017, εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 91 ετών ο πολιός κληρικός της Μητροπόλεώς π. Ανδρέας Τσιακούρης, ο οποίος υπήρξε επί σειράν ετών εφημέριος της κοινότητας Περιστερώνας (Μόρφου).

Πήγε σχολείο μέχρι την ΣΤ΄ Δημοτικού και ο δάσκαλος του Ελευθέριος Σωτηρίου από τη Μηλιά Αμμοχώστου, τον έπαιρνε συχνά στο ψαλτήρι της Εκκλησίας μαζί με άλλους συμμαθητές του και έψαλλαν.

Στην ηλικία των 15 ετών, ο παππούς του Χατζηβαρνάβας ο οποίος συνδεόταν με την ιερά μονή Παναγίας του Μαχαιρά, τον έστειλε στη Μονή για να μάθει βυζαντινή μουσική. Ακολούθως μαθήτευσε κοντά στον Θεόδουλο Καλλίνικο και το 1947 πήρε πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής.

Το 1953 πηγαίνει στην Ιερατική Σχολή και στις 17 Ιουλίου 1955 χειροτονείται διάκονος και στις 14 Αυγούστου 1956 χειροτονείται πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτης Κυρηνείας Κυπριανό.

Κατά τον αγώνα του 1955-59 συνελήφθην το 1958 από τους Άγγλους μαζί με άλλους 8 συγχωριανούς του και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, όπου κρατήθηκαν εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα το 1959.

Ο μακαριστός π. Ανδρέας αξιώθηκε να διακονήσει την Εκκλησία ως κληρικός επί 55 συναπτά έτη.

Η εξόδιος ακολουθία του θα ψαλεί σήμερα Πέμπτη και ώρα 4:30 μ.μ. στον ιερό ναό Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος Περιστερώνας (Μόρφου), προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.

Μητρόπολη Μόρφου: Εκοιμήθη ο Ιερέας Ανδρέας Τσιακούρης

πηγη ekklisiaonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button