ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νηστίσιμα και μαλακά κουλουράκια κανέλλας

Νηστίσιμα και μαλακά κουλουράκια κανέλλας

Υλικά
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
¼ κούπας λικέρ κανέλλας (ή τεντούρα ή άλλο ποτό)
¾ κούπας νερό
2 κ. σ. κανέλλα
2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως 90% *
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν 1 ακόμα σιγά-σιγά
1 κ. γ. μπέκιν
1 κ. γ. σόδα

Εκτέλεση
Σε μπωλ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη και την κανέλλα και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το αλεύρι ολικής ανακατεμένο με το μπέκιν και τη σόδα. Αν δεν έχετε αλεύρι ολικής 90%, μπορείτε να κοσκινίσετε αυτό που υπάρχει στα σμ ή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για ζύμωμα.
Συνεχίζουμε με τις 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά μία ακόμα κούπα ή όσο χρειάζεται για να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος μικρού καρυδιού και το πλάθουμε σε κουλουράκι. Η ζύμη, επειδή δεν έχει αυγά και βούτυρο, είναι πολύ πιθανό να σπάει καθώς την ανοίγετε σε κορδόνι, γι’ αυτό, μην φτιάχνετε μεγάλα κουλούρια.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί, αραιά το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 βαθμούς για 12-14 λεπτά . Αν θέλουμε τα κουλουράκια μας πιο σκληρά (το πόσο σκληρά είναι φαίνονται αφού κρυώσουν), τα ψήνουμε 2-3 λεπτά παραπάνω.
Είναι πάρα πολύ νόστιμα και ιδανικά για βούτες σε καφέ, επειδή είναι μαλακά και αφράτα.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button