ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Ποιοι και πότε θα πάρουν 479 ευρώ Δώρο Χριστουγέννων

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Ποιοι και πότε θα πάρουν 479 ευρώ Δώρο Χριστουγέννων

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2023 για ανέργους: Πότε καταβάλλεται

Δώρο Χριστουγέννων από ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ θα δουν και φέτος οι άνεργοι.  Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Σημειώνεται ότι οι μακροχρόνια άνεργοι δεν δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων από ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ.

Για το Δώρο Χριστουγέννων 2023 σε ανέργους, βασική προϋπόθεση για τη χορήγησή του είναι ο ασφαλισμένος να επιδοτείται από ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ το διάστημα 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου 2023.

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

Ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων για ανέργους ανέρχεται σε 479 ευρώ. Το ύψος του ποσού που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανέργων που το δικαιούνται, εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που οι δικαιούχοι ήταν άνεργοι εντός του 2023, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου.

Το ποσό του Δώρου Χριστουγέννων ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας για εκείνους που λάμβαναν το επίδομα ανεργίας από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου και υπολογίζεται ως ακολούθως:

Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται 3 ημερήσια επιδόματα.
Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα, καταβάλλονται 25 ημερήσια επιδόματα.
Εφόσον δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης, τότε δεν θα καταβληθεί.
Πότε γίνεται η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε ανέργους

Το Δώρο Χριστουγέννων 2023 για ανέργους από ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ αναμένεται να καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο Δεκεμβρίου στους δικαιούχους. Η πληρωμή αναμένεται να γίνει μαζί με την προπληρωμή όλων των επιδομάτων της ΔΥΠΑ, όπως η τακτική επιδότηση ανεργίας.

Σημειώνεται ότι στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για τις τελικές αποφάσεις αναφορικά με την επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα.

Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι θα εξαντλήσουν κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει προκειμένου να στηρίξουν την κοινωνία και τις ομάδες εκείνες που το έχουν περισσότερο ανάγκη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

ΠΗΓΗ

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button