ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που ανεβάζουν την «κακή» χοληστερίνη

 

Η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL), η λεγόμενη «κακή» χοληστερίνη, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την καρδιά μας.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε, καθώς αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα της «κακής» χοληστερίνης.

Οι τροφές αυτές περιέχουν μεγάλες ποσότητες χοληστερόλης αλλά και βλαβερά κορεσμένα λιπαρά και τρανς λιπαρά.

1. Γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά

Τα γαλακτοκομικά παρέχουν πολύτιμο ασβέστιο και μέταλλα, προτιμήστε όμως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι με λιγότερα λιπαρά.

2. Αρτοποιήματα

Οι πίτες και οι τάρτες περιέχουν αρκετό βούτυρο, κρέμες και γάλα με πολλά λιπαρά.

3. Λιπαρό κόκκινο κρέας και κοτόπουλο με πέτσα

Το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά και το κοτόπουλο με την πέτσα του περιέχουν μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών. Προτιμήστε το καθαρό κόκκινο κρέας, το στήθος γαλοπούλας και το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα του.

4. Τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα

Τόσο τα τηγανητά όσο και αρκετά επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν τα βλαβερά τρανς λιπαρά. Επιλέξτε πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος όπως το ψήσιμο ή το βράσιμο και ελέγχετε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων ώστε να διαπιστώσετε τι είδος λιπαρών περιέχουν.

5. Κρόκος αβγού

Εάν έχετε ανεβασμένη χοληστερίνη, καλό είναι να αποφεύγετε τον κρόκο του αβγού και να καταναλώνετε μόνο το ασπράδι.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button