ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Έλληνας Πατέρας-ήρωας έγινε ντετέκτιβ και βρήκε τον δολοφόνο της κόρης του

Η σοκαριστική υπόθεση με την 23χρονη Φαίη που κακοποιούνταν βάναυσα και την εξέδιδαν σε Πακιστανούς – Βρέθηκε νεκρή στον δρόμο τυλιγμένη με κουβέρτα – Η μήνυση του πατέρα και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Μια 23χρονη κοπέλα βρίσκεται νεκρή, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα σε έναν στενό δρόμο στο κέντρο της Αθήνας. Ο πατέρας της, για 11 μήνες μεταμορφώνεται σε ντετέκτιβ για να βρει τον δολοφόνο του παιδιού του και τελικά να αποκαλύψει το «διαμέρισμα της κολάσεως» στην οδό Δροσοπούλου.

Εκεί όπου κακοποιούνταν συστηματικά η Φαίη και μία δεύτερη γυναίκα, πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ, πέθανε μυστηριωδώς, ετάφη σε άγνωστο μέρος και ο θάνατός της δεν δηλώθηκε ποτέ στην Αστυνομία. Αυτά είναι τα κομμάτια που συνθέτουν ένα πραγματικό θρίλερ για το διαμέρισμα-κολαστήριο γυναικών και την αινιγματική 56χρονη ιδιοκτήτριά του, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, εξωθούσε τις κοπέλες στην πορνεία, στην επαιτεία και τα σκηνοθετημένα τροχαία ατυχήματα.

Το «ΘΕΜΑ» φέρνει στη δημοσιότητα τη μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Τρίτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Νικόλαος Μπακογιώργος, πατέρας της άτυχης Φαίης, μέσα από την οποία ξετυλίγεται με στοιχεία το κουβάρι της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης. Μάλιστα, προτείνει και επτά συγκεκριμένους μάρτυρες που έβλεπαν και γνώριζαν πράγματα για το τι συνέβαινε στο σπίτι του 1ου ορόφου της οδού Δροσοπούλου.

 

 

Ο Νικόλαος Μπακογιώργος, πατέρας της άτυχης Φαίης, κατέθεσε μήνυση για τον θάνατο της κόρης του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Ο πατέρας-«ντετέκτιβ»

Η μήνυση που στην ουσία αποτελεί το συμπέρασμα μιας έρευνας 11 μηνών ξεκινάει με την περιγραφή του σκηνικού: «Είμαι πατέρας της Φωτεινής ή Φαίης Μπακογιώργου, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στις 8 Οκτωβρίου 2021 επί της οδού Τύχης και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την κατοικία όπου εφιλοξενείτο η θυγατέρα μου για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με τα ανήλικα τέκνα της, την αδελφή της Αικατερίνη με το ανήλικο τέκνο της και κατά βάσιμες πληροφορίες μια έτερη κυρία μεγαλύτερή τους ονόματι Χριστίνα Π., η οποία απεβίωσε από άγνωστα αίτια.

Με τη Φαίη, προ της εξαφάνισης και του θανάτου της διατηρούσα μόνο τηλεφωνική επικοινωνία διότι ποτέ δεν επικρότησα τις επιλογές της και την απόφασή της να εγκατασταθεί στην οικία της μηνυόμενης, την οποία δεν γνώριζα και διατηρούσα επιφυλάξεις για τα κίνητρα και τον σκοπό της παρεχόμενης φιλοξενίας της».

Φωτογραφία της Φαίης πριν από την κακοποίηση

Οι μαρτυρίες

Στις επόμενες σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς περιγράφονται οι μαρτυρίες επτά προσώπων που όπως φαίνεται γνώριζαν πολλά… «Η Ασφάλεια που διενήργησε την προανακριτική έρευνα αναφορικά με τα αίτια θανάτου της θυγατρός μου, απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το ήδη συλλεγέν προανακριτικό υλικό με αριθμ. πρωτ. Αποστολής 3021/8/87.

Οπως αντιλαμβάνεσθε, μη δυνάμενος να έχω πρόσβαση στην προανακριτική έρευνα και διατηρών πλείστες αμφιβολίες και ερωτήματα αναφορικά με τον θάνατο της Φαίης, αποφάσισα για τη δικαίωσή της να συγκεντρώσω πληροφορίες, μαρτυρίες και πιθανά ευρήματα που θα παρείχαν σε μένα τον πατέρα της μία ξεκάθαρη και πειστική απάντηση για την απώλειά της, καθότι η Φαίη μου δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας για να αποδοθεί ο θάνατός της σε φυσικά αίτια. Στην προσπάθειά μου αυτή ζήτησα τη συνδρομή και βοήθεια του Χάρη Βεραμόν, συγγραφέα και ερευνητή.

Μαζί με τον ανωτέρω επισκεφθήκαμε τον τόπο όπου ευρέθη η σορός της Φωτεινής, ρωτήσαμε μάρτυρες που διατηρούν εκεί κοντά καταστήματα ή τις οικίες τους. Επίσης ο ερευνητής επισκέφθηκε και την πολυκατοικία όπου ευρίσκετο το διαμέρισμα της μηνυόμενης και συγκεκριμένα επί της οδού Δροσοπούλου όπου διέμεναν οι δύο θυγατέρες μου.

Οι γείτονες υπήρξαν πρόθυμοι να βοηθήσουν και παρείχαν χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες για τη μαρτυρική καθημερινότητα της Φαίης, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αυτής και των τέκνων της, τους κινδύνους που διέτρεχαν καθημερινά και τη βάναυση κακομεταχείριση και κακοποίησή της από τη μηνυόμενη, στην οποία θα αναφερθώ εκτενώς παρακάτω.

Στις 31 Αυγούστου ο Χάρης Βεραμόν συνάντησε τον βασικό μάρτυρα κάτοικο της περιοχής και ιδιοκτήτη καφενείου ευρισκομένου επί της οδού Τύχης και Αγίας Παρασκευής. Ο εν λόγω επαγγελματίας, τον οποίο θα προτείνω και ως μάρτυρα, ερωτηθείς σχετικά με την εύρεση της σορού της Φαίης, μου απάντησε ότι στις 8.15 το πρωί, όταν πήγε να ανοίξει το καφενείο του, παρατήρησε δύο γυναίκες, γειτόνισσες, οι οποίες παρατηρούσαν μία κουβέρτα με κάποια αντικείμενα τοποθετημένα επάνω από αυτήν. Το όλο θέαμα έδινε αρχικά την εντύπωση ότι επρόκειτο για άστεγο που πιθανόν να κοιμόταν τυλιγμένος σε μια κουβέρτα, πλην όμως τα σκουπίδια επάνω από την κουβέρτα τους παρακίνησαν την προσοχή.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου πήρε μια ξύλινη βέργα, ξετύλιξε την κουβέρτα και είδε το πτώμα, που “ήταν κόκκαλο”, όπως είπε χαρακτηριστικά, προφανώς λόγω της πτωματικής ακαμψίας. Επάνω από το πτώμα υπήρχε σακούλα με πάμπερς κι ένα μπλουζάκι παιδικού μεγέθους.

Η Φαίη όταν βρέθηκε νεκρή φορούσε πιτζάμες χρώματος μοβ, οι οποίες έφεραν χαρακτηριστικό παιδικό σκίτσο και παλιές παντόφλες. Από μακριά ο οποιοσδήποτε περίοικος θα είχε την αίσθηση ότι επρόκειτο για πεταμένα σκουπίδια. Η πρώτη εικόνα της Φαίης όταν την αντίκρισαν ήταν αυτή μιας βάναυσα κακοποιημένης νεαρής γυναίκας και προφανώς επρόκειτο για θύμα ανθρωποκτονίας».

Φωτογραφία με έντονα σημάδια στο πρόσωπο από ξυλοδαρμό

Κακοποίηση

Τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν μετά τα όσα είπε στον πατέρα της 23χρονης Φαίης και αναφέρονται στη μήνυση μια άλλη μάρτυρας, η οποία είναι γειτόνισσα της 56χρονης ιδιοκτήτριας του σπιτιού-κολαστηρίου: «Μας πληροφόρησε ότι οι γείτονες άκουγαν συστηματικά από τον φωταγωγό της πολυκατοικίας να βρίζουν τη Φωτεινή και να τη χτυπούν.

Να ασκούν ψυχολογική σε βάρος της βία, να επαιτεί καθημερινά και να εκδίδεται σε Πακιστανούς. Μάλιστα όταν η Φωτεινή έμεινε έγκυος, η μηνυόμενη τη χτυπούσε στην κοιλιά με λακτίσματα για να αποβάλει. Οι γείτονες έβλεπαν συνέχεια τη Φωτεινή με μάτια μαυρισμένα, σπασμένο χέρι, γρατζουνιές στον λαιμό της και μέσα στα αίματα. Τελευταία την είδαν και κοντοκουρεμένη».

Μώλωπες και εμφανή σημάδια κακοποίησης στο σώμα της άτυχης 23χρονης

Από το 2019

Η έρευνα του πατέρα-ντετέκτιβ έβγαλε λαβράκι για το τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια στην κόρη του και ενδεχομένως και σε άλλες νεαρές γυναίκες: «Τα τελευταία τρία χρόνια και πριν από τον εντοπισμό της σορού της θυγατέρας μου είναι βέβαιο ότι αυτή κακοποιείτο βάναυσα από τη μηνύτρια, η οποία την υποχρέωνε με την άσκηση σωματικής βίας και ξυλοδαρμούς να εκδίδεται σε μεγάλο αριθμό άρρενων υπηκόων του Πακιστάν

επί χρήμασι, καθώς επίσης να επαιτεί παραδίδοντας καθημερινά όσα αυτή απεκόμιζε στη μηνυόμενη, η οποία αποδεδειγμένα την παρακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής, προφανώς είτε από φόβο απώλειας κάποιου χρηματικού ποσού ή πελατών για τυχόν ενδεχόμενη καταγγελία ή αναφορά στις Αρχές αναφορικά με την εγκληματική συμπεριφορά της. Η θυγατέρα μου Φωτεινή Μπακογιώργου ήταν ένα καλοκάγαθο, ευκολόπιστο και φιλότιμο κορίτσι και αγαπούσε πολύ τα τρία παιδιά της.

Όταν μάλιστα αυτά απομακρύνθηκαν από αυτήν και το ακατάλληλο περιβάλλον της με εισαγγελική παρέμβαση λόγω της κακοποίησής τους και της έκθεσης αυτών από τη μηνυόμενη σε κινδύνους, αυτή κατέρρευσε και όχι μόνο αρνείτο να εργαστεί, αλλά θεώρησε αποκλειστικά υπεύθυνη για την απομάκρυνσή τους τη μηνυόμενη, η οποία επιδείκνυε έναντι αυτών κακοποιητική συμπεριφορά. Έκτοτε και μετά την απομάκρυνση των εγγόνων μου και την άρνηση της Φαίης να συνεχίζει την επαιτεία και την πορνεία, η μηνυόμενη ήτο βέβαιο ότι θα στερείτο τα οικονομικά οφέλη που απεκόμιζε από αυτήν. Τα στόματα των γειτόνων και συμπολιτών μας μίλησαν και είπαν αλήθειες.

Μας περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα, την εγκληματική και βάρβαρη συμπεριφορά της μηνυόμενης, το δράμα του παιδιού μου, το οποίο δεν μιλούσε από φόβο. Σώπαινε μπροστά στον δυνάστη της, ικανοποιούσε όλα τα θέλω της μηνυόμενης και όταν κατέληξε να είναι ανήμπορη και βιολογικά αδύναμη,

εμφανέστατα κακοποιημένη σωματικά, φοβισμένη και καταρρακωμένη ψυχολογικά, ιδιαίτερα δε μετά την απομάκρυνση και των παιδιών της, τα οποία διαβίωναν υπό άθλιες συνθήκες σε ένα σκοτεινό διαμέρισμα όπου τα ρολά ήταν μονίμως κατεβασμένα, βλέποντας τη μητέρα τους να κλαίει και να φωνάζει από τον πόνο των χτυπημάτων, συνειδητοποίησε ότι η Φαίη στο εξής θα της ήταν παντελώς άχρηστη».

Τις τελευταίες ημέρες

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μαρτυρίες για το τι συνέβη στη Φαίη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο πατέρας αναφέρει στη μήνυσή του: «Μία άλλη γειτόνισσα, που θα καταθέσει ως μάρτυρας, άκουγε πολλές φορές τη μηνυόμενη να φωνάζει τη Φωτεινή λέγοντας σ’ αυτήν: “Γδύσου, μωρή, πού τα έκρυψες τα λεφτά; Πήγες στη Φωκίωνος, μου χρωστάς λεφτά”. Επιπλέον, κατά βάσιμες πληροφορίες, η μηνυόμενη συνεργάζετο με τρίτους για την έκδοση πλαστών εγγράφων σε αλλοδαπούς (άδειες παραμονής κ.ά.).

Την τελευταία περίοδο, πριν βρεθεί νεκρή, η Φωτεινή ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένη, καταβεβλημένη, αδύναμη και δεν έβγαινε έξω για να φέρει χρήματα στη μηνυόμενη, η οποία τη χτυπούσε όταν δεν αποκόμιζε την αναμενόμενη είσπραξη. Ο θυμός και το μένος της εκτονώνονταν και στα παιδιά της Φωτεινής, τα οποία φώναζε και κακοποιούσε τακτικά. Κάποια ημέρα οι γείτονες είδαν τα δύο παιδιά της Φωτεινής κυριολεκτικά να κρέμονται στο μπαλκόνι του διαμερίσματος με κίνδυνο να πέσουν και να σκοτωθούν και κάλεσαν την Αστυνομία.

Στην πορεία γείτονες πληροφορήθηκαν ότι με εισαγγελική εντολή απομακρύνθηκαν τα παιδιά από το περιβάλλον της μητέρας, ενώ σήμερα φιλοξενούνται σε ίδρυμα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, πριν δηλαδή από την εύρεση της σορού της, η Φαίη μου δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει. Μία από τις γειτόνισσες μάλιστα μου είπε χαρακτηριστικά: “Λέω, θα πεθάνει από το ξύλο”».

Δεύτερη νεκρή γυναίκα

Ενα δεύτερο σκοτεινό σημείο στην υπόθεση αφορά και σε μια δεύτερη γυναίκα, μεγαλύτερη σε ηλικία, που διέμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα και ξεψύχησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. «Μία μεγαλύτερη και άγνωστη σε εμένα κυρία, ονόματι Χριστίνα Π., την οποία επίσης φιλοξένησε η μηνυόμενη, και η οποία απεβίωσε εντός του διαμερίσματός της από αδιευκρίνιστα αίτια, δυστυχώς κατά βάσιμη πληροφόρηση υπήρξε και αυτή θύμα κακοποίησης και εκμετάλλευσης από τη μηνυόμενη.

Την εξανάγκαζε να επιδίδεται σε επικίνδυνες και παράνομες δραστηριότητες, όπως το να πέφτει μπροστά σε διερχόμενα οχήματα, να τραυματίζεται και στην πορεία να διαπραγματεύεται η μηνυόμενη με τους οδηγούς των οχημάτων και προς αποφυγή δικαστικών διενέξεων την καταβολή χρηματικού ποσού ως αποζημίωση. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει κανείς την αιτία θανάτου της, ούτε την τοποθεσία ταφής της.

Επίσης η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας μας παρείχε πληροφορίες και για τη Χριστίνα Π., την οποία επίσης φιλοξένησε η μηνυόμενη, λέγοντας ότι την εξωθούσε στην επαιτεία και την έσπρωχνε στους δρόμους για να πέφτει σε οχήματα και να ζητά αποζημίωση από τους οδηγούς. Βέβαια, τα χρηματικά ποσά από την επαιτεία αμφοτέρων των γυναικών και τη σεξουαλική εκμετάλλευση της Φωτεινής τα οικειοποιείτο στο ακέραιο η μηνυόμενη».

Η μήνυση

Τέλος, στη μήνυσή του ο πατέρας ζητεί από τις Αρχές τα εξής: «Να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες αν και εφόσον δεν διενεργήθηκαν αυτές κατά την προανάκριση και συγκεκριμένα:

1) Τη λήψη βιολογικού υλικού από την κουβέρτα και το παιδικό μπλουζάκι, όπως λήψη βιολογικού υλικού και από τη μηνυόμενη.
2) Τη διενέργεια σχετικής έρευνας αναφορικά με τα αίτια θανάτου της Χριστίνας Π., η οποία εργάστηκε στο παρελθόν στη ΔΕΗ. Δεν γνωρίζει κανείς πού ετάφη η εν λόγω κυρία, ενώ στο σύστημα της Αστυνομίας δεν καταγράφηκε θάνατος με τα στοιχεία της συγκεκριμένης.
3) Τη διενέργεια έρευνας στο διαμερίσμα της οδού Δροσοπούλου όπου διέμενε μέχρι πρότινος».

Η νομική άποψη

Η δικηγόρος του πατέρα, Βούλα Δημητριάδου, επισημαίνει στο «ΘΕΜΑ»: «Στις 13-9-2022 υποβάλαμε στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με τον πατέρα της 23χρονης Φωτεινής-Φαίης Μπακογιώργου μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματικές πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος της εν ζωή, καθώς και για την πράξη της ανθρωποκτονίας. Η 23χρονη Φαίη έφερε τραύματα και ήτο εμφανώς κακοποιημένη. Φορούσε μπιτζάμες και παντόφλες. Δεν είχε στην κατοχή της το κινητό της, ούτε την αστυνομική της ταυτότητα. Ευρήματα και μαρτυρίες περιοίκων και γειτόνων κάνουν λόγο για συστηματική κακοποίησή της».

Από την πλευρά του ο ερευνητής Χάρης Βεραμόν αναφέρει: «Μέσα από την έρευνα καταλήγω στο ότι η Φωτεινή Μπακογιώργου δολοφονήθηκε και μεταφέρθηκε νεκρή στο σημείο που βρέθηκε. Είμαι διατεθειμένος να φτάσω ως στο τέλος την υπόθεση μαζί με τον πατέρα της. Παράλληλα εξετάζεται και η σκοτεινή εξαφάνιση μιας ακόμα κακοποιημένης γυναίκας, φίλης της θανούσας».

πηγη viralgreece.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button