ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο κόσμος «επıκίνδυνα κοντά» στην επóμενn πανδnμία – Έρχεται ıός «100 φορές χεıρóτερος απó τον Covid»

Νέα ζοφερή πρόβλεψη ειδικών για το επόμενο κύμα πανδημίας

Ο κόσμος πλησιάζει «επικίνδυνα» στην επόμενη πανδημία, προειδοποίησε ένας ειδικός.

Η γρίπη των πτηνών έχει επί του παρόντος σοβαρό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, καθώς τα κρούσματα στους ανθρώπους αυξάνονται. Ένα νέο κρούσμα εντοπίστηκε πρόσφατα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο οδήγησε τους ειδικούς σε μεγάλη ανησυχία για το εξαιρετικά παθογόνο και θανατηφόρο στέλεχος H5N1.

Αυτό οδήγησε στον Dr. Suresh Kuchipudi, ερευνητή της γρίπης των πτηνών στο Πίτσμπουργκ, να προειδοποιεί ότι η επόμενη πανδημία είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς ο ιός φαίνεται να είναι θανατηφόρος για περίπου τους μισούς από αυτούς που τον κολλάνε.

Μιλώντας σε μια ενημέρωση του Λευκού Οίκου, ο Dr. Muchipudi είπε: «Αυτός ο ιός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της πανδημίας για πολλά, πολλά χρόνια και πιθανώς δεκαετίες. Και τώρα πλησιάζουμε επικίνδυνα σε αυτόν τον ιό που μπορεί να προκαλέσει πανδημία. Οι ιοί H5N1 έχουν ήδη επιδείξει αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά ενός πιθανού πανδημικού κύματος, ο ιός είναι ήδη παγκοσμίως κατανεμημένος, μπορεί και έχει δείξει την ικανότητα να μολύνει μια σειρά από ξενιστές θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων».

Και για να ολοκληρώσει τα ζοφερά σχόλιά του, προειδοποίησε ότι το ποσοστό θνησιμότητας του ιού τον κάνει «100 φορές χειρότερο από τον Covid» και ότι «μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα μειώσει αυτό το ποσοστό ή θα μπορούσε να μεταλλαχθεί και να διατηρήσει την υψηλή θνησιμότητα του τιμή».

 

 

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button