ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Ναός του Προφήτη Ηλία στο Τσερνομπίλ. Το μόνο καθαρό από ραδιενέργεια σημείο της περιοχής που η Παναγία ευλόγησε

Το πρώτο μεγάλο σήμα της καταστροφής του Τσερνομπίλ, από το όποιο το 1986 ανατρίχιασε ο Πλανήτης, εμφανίστηκε 10 χρόνια πριν τη έκρηξη στις 26 Απριλίου 1976.

Για την ερχόμενη τραγωδία προειδοποίησε και ίδια η Βασίλισσα των Ουρανών.

Εκείνο το βράδυ πολλοί ντόπιοι είδαν, ένα σύννεφο που κατέβηκε στη γη, μέσα στο οποίο ήταν φανερή η εικόνα της Παναγίας. «Είδαμε το πρόσωπο και τα ρούχα, όλα σε πολύ λαμπερά χρώματα» έλεγαν.

Στα χέρια η Παναγία κρατούσε δεμάτια από ξηρό άψινθο, που ονομάζεται «τσερνομπήλνικ» στην περιοχή. Η Παναγία πέταξε το άψινθο πάνω από την πόλη. Μετά η λάμψη έφυγε προς το δάσος και σταμάτησε πάνω από το Ναό του Προφήτη Ηλία. Η Παναγία γύρισε στο Ναό και δυο φορές με τα χέρια τον ευλόγησε.

Όταν εμφανίστηκε, αμέσως σταμάτησε η βροχή, και ο καιρός έγινε ζεστός, ήσυχός και καλός. Το γεγονός το περιέγραψαν στον ντόπιο ιερέα, πατέρα Αλέξανδρο Προκοπένκο, και αυτός με την σειρά του εξήγησε, ότι με τα δύο χέρια ευλογεί μόνο η Παναγία, κανένας άλλος. Επίσης με δύο χέρια ευλογούν οι αρχιερείς, αλλά η εικόνα δεν ήταν ανδρική.

Το φαινόμενο εξηγήθηκε ότι όλοι έπρεπε να περίμεναν ένα άκαρπο και ξηρό καλοκαίρι. Και μόνο χρόνια αργότερα, μετά την καταστροφή, έγινε κατανοητό, τι έχει προανακοινώσει το σημάδι αυτό.

Μερικοί κάτοικοι τότε βρήκαν και μάζεψαν το άψινθο.. Και ακριβώς δέκα χρόνια μετά έγινε η έκρηξη στο σταθμό. Αλλά τότε έχουν συμβεί πολλά πράγματα και κανένας δεν σκέφτηκε, ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των γεγονότων, χωρισμένων με δεκαετία. Πολύ πιο αργά οι άνθρωποι κατάλαβαν και αναγνώρισαν, ότι ήταν το σημάδι του Κυρίου.

Το 2002 με την ευλογία του Μητροπολίτη του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας αγιογραφήθηκε η εικόνα, στην οποία αποτυπώθηκε η εμφάνιση της Παναγίας πάνω από το Τσερνομπίλ. Την εικόνα την φιλοτέχνησε ο δούλος του Θεού Ιωάννης, ο οποίος αγιογράφησε το Ναό. Είναι ζωγράφος, κάτοικος του Κιέβου, πιστός, ευσεβής και σοβαρός άνθρωπος.

Στην εικόνα αποτυπώθηκε ο Ναός του Προφήτη Ηλία, πάνω από το οποίο υψώνεται η Βασίλισσά των Ουρανών με τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ από τις δυο πλευρές.

Στα χέρια κρατούσε το άψιθνο. Δεξιά και αριστερά της εικόνας είναι συνημμένες δύο κάψουλες με το χόρτο αυτό, μαζεμένο στην ζώνη του Τσερνομπίλ. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Βλαδίμηρος ευλόγησε την εικόνα αυτή ως τιμώμενη στην περιοχή.

Μαρτυρία του πρωθιερέα Νικολάϊ Γιακουσιν, εφημέριο του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία στο Τσερνομπίλ

Το μόνο καθαρό από ραδιενέργεια σημείο της περιοχής. Ο Ναός του Προφήτη Ηλία

Όλη η περιοχή είναι μολυσμένη εκτός από ένα μικρό συγκεκριμένο σημείο. Την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία η οποία και για αυτόν τον ανεξήγητο λόγο είναι ο μόνος ναός που επιτρέπεται να λειτουργεί εντός της ζώνης αποκλεισμού μέχρι και σήμερα.

«Ακόμα και στις πιο δύσκολες ημέρες του 1986, η γύρω περιοχή της εκκλησίας του Αγίου (προφήτη) Ηλία ήταν καθαρή (από την ακτινοβολία – IF), χωρίς να χρειάζεται να αναφέρω ότι η ίδια η εκκλησία ήταν επίσης καθαρή», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανικής Ένωσης Τσερνομπίλ, Γιούρι Ανδρέγεφ σε μια τηλεσυνδιάσκεψη Κιέβου – Μόσχας την Τετάρτη.

Τώρα η περιοχή δίπλα στην εκκλησία βρίσκεται στο βασικό επίπεδο των 6 μικροραίντγκεν ανά ώρα (microroentgen/h) συγκριτικά με τα 18 στο Κίεβο.

O Andreyev είπε επίσης ότι πολλοί εκκαθαριστές της καταστροφής ήταν άθεοι. «Αρχίσαμε να πιστεύουμε αργότερα, μετά που παρατηρήθηκαν τέτοιου είδους εξελίξεις, οι οποίες μπορούν να εξηγηθούν μόνο σαν θέλημα Θεού», λέει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη στην τέταρτη (4η) μονάδα του Τσερνομπίλ ΡΡ, το σύννεφο που περιείχε σωματίδια ουρανίου άρχισε να κινείται προς την κατεύθυνση της Pripyat, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 1.800 μέτρα από το εργοστάσιο. Υπήρχε ένα πεύκο στο δρόμο του (εμφανίζεται σε ένα πολύ γνωστό εικόνισμα του Σωτήρα του Τσερνομπίλ).

«Το σύννεφο σταμάτησε κοντά σ’ αυτό το πεύκο, χωρίζεται σε δύο μέρη από κάποιον άγνωστο λόγο και συνέχισε να κινείται προς την αριστερή και δεξιά πλευρά της πόλης, αντί να καλύπτει τις κατοικημένες περιοχές της (που ήταν ίσια μπροστά). Το επίπεδο ακτινοβολίας σε περιοχές μόλυνσης ήταν τέσσερα ή πέντε roentgen ανά ώρα, και η πόλη παρουσίαζε μόνο μισό χιλιοστό του ραίντγκεν (0,5 milliroentgen)», (χιλιάδες φορές λιγότερο) δήλωσε ο Αντρέγιεφ.

Την μοναδική εκκλησία του Προφήτου Ηλία που λειτουργεί στη ζώνη της αποξένωσης του Ατομικού Ηλεκτρικού Σταθμού του Τσερνομπίλ επισκέφθηκαν στις 26 Απριλίου 2011 ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρος.

Στην είσοδο του Ναού ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βλαδίμηρος υποδέχονταν τους Προέδρους Ρωσίας Μεντβέντεφ και Ουκρανίας Γιανουκόβιτς. Στη δύναμη της πίστεως οφείλεται η διατήρηση αυτού του Ναού, ο οποίος έγινε σύμβολο της νίκης επί της φοβερής καταστροφής», τόνισε ο Πατριάρχης.

Πηγές choratouaxoritou.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button