ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας του Βύρωνα έγραφε «αλλόκοτα» ποιήματα στο facebook! !

 

Διαβάστε ένα από τα ποιήματά του – Χρησιμοποιούσε λέξεις όπως «παράνοια» και «παραίσθηση»

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι προσωπικοί λογαριασμοί του 26χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθώντας μέσα από τις αναρτήσεις του και τα σχόλια να «αποκωδικοποιήσουν» το ψυχικό του κόσμο και να δώσουν απάντηση στο τι τον οδήγησε κατά τα φαινόμενα, να πετάξει στο κενό το τεσσάρων μηνών ανιψάκι του και στη συνέχεια να πηδήξει και ο ίδιος.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, περνούσε αρκετές ώρες στον υπολογιστή σχεδιάζοντας βιντεοπαιχνίδια και άλλα καθώς αυτό ήταν το αντικείμενο των σπουδών του στο ΤΕΙ της Αθήνας.

Μια από τις συνήθειες του, μάλιστα, ήταν να γράφει και ποιήματα, τα οποία, στη συνέχεια, ανέβαζε στο διαδίκτυο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα από αυτά, με τον τίτλο “Η μοίρα του Θεού”, στο οποίο χρησιμοποιεί λέξεις όπως παράνοια, παραίσθηση, ενώ εντύπωση προκαλεί ο στίχος “θα γίνεις άνεμος, θα’ χεις παιδιά”.

Το συγκεκριμένο ποίημα αναρτήθηκε τον Οκτώβριο του 2012, ενώ ακολούθησαν και άλλα. Σύμφωνα με την αδελφή του, ο 26χρονος είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, αλλά κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο.

Ο 26χρονος προέρχεται από οικογένεια με αντιστασιακή δράση, ενώ ο πατέρας του είναι γνωστός συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος συλλόγου φίλων της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και λογοτεχνών. Έχει δύο αδελφές, εκ των οποίων η μία είναι η μητέρα του άτυχου βρέφους, η οποία όπως είναι λογικό έχει υποστεί σοκ.

Το ποίημα του 26χρονου:

Η μοίρα ενός θεού

Παράνοια, παραίσθηση και μεγαλομανία
Απ’ την αρχή υπόδουλος, μοίρα από τη πυθία
Γιατί οι γονείς σου ήταν άρχοντες, αρρώστιας η θρησκεία
Και πρέπει γένεις κληρικός, αλλιώς ειν’αμαρτία
Μάγισσα σε φωνάζουνε, είσαι ανωμαλία
Πως νιώθεις την αρρώστια τους, έρχεται δυστοπία
Φωνάζεις και τραντάζεσαι, καταπιέζεις βία
Ουρλιάζεις ύστερα, ξεσπάς
“ΤΩΡΑ Ελευθερία!”
Και μόλις ηρεμείς ξανά, ξέρεις την ευκαιρία
Θα γίνεις άνεμος, θα’χεις παιδιά
Και θα’στε οι ουσία

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button