ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρώην Διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής ΞΕΣΠΑ: “Δεν φταίω για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη”!

 

Δεν έχω ενημερωθεί για τη δίωξη, δεν έχω κληθεί για κατάθεση, δεν φταίω για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων μετά την άσκηση διώξεων από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, σε βάρος του ίδιου και μίας ακόμη καθηγήτριας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Την ίδια ώρα, ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ”, Κώστας Μαλλίδης, με βάση το πόρισμα του οποίου ασκήθηκαν οι διώξεις, τονίζει ότι δεν γνώριζαν για τις εφιαλτικές στιγμές που ζούσε ο 20χρονος μέσα στη Σχολή από τους συμφοιτητές και πως αν είχαν ενημερωθεί, τότε η κατάσταση ίσως ήταν διαφορετική.

Από την πλευρά του, ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εμφανίζεται δικαιωμένος με την άσκηση των διώξεων, ωστόσο, τονίζει ότι η ουσία δεν αλλάζει και η ουσία είναι ότι ο Βαγγέλης είναι νεκρός.

Σε ποιους ασκήθηκαν οι διώξεις

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων άσκησε ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και της υπεύθυνης της εστίας (καθηγήτρια ζωοτέχνης), αλλά και κατά αγνώστων.

Οι διώξεις ασκήθηκαν με βάση το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που περιλαμβάνει τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έπεσε θύμα εκφοβισμού από συμφοιτητές του.

Για τις διώξεις έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Οργανισμού, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο από την εισαγγελία.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις, ανάμεσα στους οποίους και η μητέρα του αδικοχαμένου 20χρονου.

Έκανα ό,τι μπορούσα για την υπόθεση του Βαγγέλη

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsit, ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής, Κώστας Μάντζαρης, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για την άσκηση δίωξης σε βάρος του, ότι υπήρχαν υπόνοιες ότι ο Βαγγέλης είχε πέσει θύμα εκφοβισμού και η οικογένειά του είχε ενημερωθεί σχετικά. Και καταλήγει “δεν φταίω για τον άδικο χαμό του”.

Διαβάστε τι δήλωσε στο newsit: “Δεν έχω ενημερωθεί για την δίωξη επίσημα. Το άκουσα από τα ΜΜΕ. Ότι μου ασκήθηκαν διώξεις και αμέσως έκανα όλες τις νόμιμες πράξεις προκειμένου να λάβω ενημέρωση μέσω του δικηγόρου μου. Δεν έχω ούτε το πόρισμα της ΕΛΓΟ στα χέρια μου, το οποίο περιλαμβάνει καταγγελίες για την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Δεν έχω παραλάβει ούτε έγγραφα, ούτε έχω κληθεί από την αστυνομία ή τον Εισαγγελέα για ανάκριση, πέραν της πρώτης ανάκρισης που είχε δώσει”.

“Δεν ξέρω για ποιο λόγο μου ασκούνται διώξεις για την υπόθεση. Εγώ ήμουν διευθυντής της σχολής, δεν σημαίνει πως φταίω κιόλας για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η οικογένεια τουλάχιστον δεν έχει καταθέσει μήνυση εις βάρος μου. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι παραπάνω από τη στιγμή που στον οποιονδήποτε μπορεί να ασκηθεί δίωξη για οποιονδήποτε λόγο. Δεν ξέρω καν γιατί με κατηγορούν”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο 40χρονος πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων.

Και καταλήγει: “Για την υπόθεση του Βαγγέλη έκανα ό,τι μπορούσα και εξακολουθώ να το υποστηρίζω ακόμη και σήμερα που δεν είμαι διευθυντής της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων. Όπως έχω πει και κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαμε υπόνοιες για την περίπτωση του Βαγγέλη και η οικογένειά του είχε ενημερωθεί από έναν συνάδελφό μου”.
newsit.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button