ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ

Ο τάφος της Αγίας Ρηνούλας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αγία παρθενομάρτυς Ειρήνη (Ρηνούλα) βασανίστηκε άγρια όπως και η οικογένεια της αλλά και άλλοι πολλοί Χριστιανοί και κάηκε ζωντανή το Μεγάλο Σάββατο στις 7 Απριλίου του 1463 μ.Χ. στο μοναστήρι της Παναγίας τού λόφου των Καρυών στη Θερμή της Μυτιλήνης σε ηλικία 13 μόλις ετών για την πίστη της στον Χριστό αλλά και για την συμμετοχή της στην αντίσταση κατά των Τούρκων κατακτητών της Λέσβου.

Τιμάται μαζί με τους μάρτυρες Άγιο Ραφαήλ Ηγούμενο του Μοναστηριού και τον διάκονο του Άγιο Νικόλαο κάθε έτος την Λαμπροτρίτη του Πάσχα.

Είναι μεγάλη Αγία και έχει πραγματοποιήσει πάμπολα θαύματα μαζί με τους Αγίους Ραφαήλ και Νικόλαο αλλά και μόνη της.Σπεύδει και βοηθάει πάντα όποιον την επικαλείται με πίστη και αγάπη.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button