ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο τελευταίος επιζών εύζωνας που πολέμησε τους Ιταλούς έφυγε από τη ζωή στην ηλικία…

Ο εύζωνας Γεώργιος Γκίζας από τη Ναύπακτο, ως μέλος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ήταν από τους πρώτους στρατιώτες που πολέμησαν με τους Ιταλούς.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 106 ετών στη Ναύπακτο, ο Γεώργιος Γκίζας, ο τελευταίος επιζών εύζωνας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, που έγραψε σελίδες ηρωισμού και αυταπάρνησης στον πόλεμο εναντίον των Ιταλών.

Ο εύζωνας Γεώργιος Γκίζας από τη Ναύπακτο, ως μέλος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ήταν από τους πρώτους στρατιώτες που πολέμησαν με τους Ιταλούς.

Το 2021 ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, τον είχε τιμήσει, κάτι που αναφέρει και σε ανάρτηση που έκανε για τον θάνατο του Γεώργιου Γκίζα:

Η ανάρτηση του δημάρχου:

«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον 106χρονο Γεώργιο Γκίζα, τον τελευταίο Εύζωνα του ηρωϊκού 2/39 Σ.Ε. του ελληνοϊταλικού μετώπου. Πριν από ένα χρόνο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σε μία ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας, τιμήσαμε στο πρόσωπό του τους Έλληνες αγωνιστές. Αιωνία του η μνήμη!».

πηγη eretikos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button