ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο φυσικός τρόπος για να εξαφανίσετε τα κουνούπια μια για πάντα!

Bρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιρού και τα κουνούπια έχουν ήδη κάνει τις πρώτες τους εμφανίσεις. Πώς μπορούμε όμως να απαλλαγούμε από αυτά μία και καλή με φυσικό τρόπο;

Και βέβαια! Το μυστικό βρίσκεται σε πέντε φυτά με εντομοαπωθητική δράση, που μπορούμε όλοι να βρούμε ακόμα και στο super-market!

1. Λεβάντα

Η λεβάντα έχει ένα πολύ όμορφο άρωμα και ηρεμιστική δράση. Ταυτόχρονα όμως, είναι ένα πολύ ισχυρό εντομοαπωθετικό που μπορεί να κάνει θαύματα! Βάλτε ένα ή και περισσότερα γλαστράκια με λεβάντα στη βεράντα σας και τα κουνούπια θα μέινουν μακριά! Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να αγοράστε αιθέρια έλαια λεβάντας και να ψεκάσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας.

2. Βασιλικός

Χρησιμοποιείστε το βασιλικό για να φτιάξετε ένα αντικουνουπικό διάλυμα. Πάρτε μερικά φύλλα βασιλικού και κοπανήστε τα καλά στο γουδί. Στη συνέχεια, ρίξτε σε αυτά λίγο ξίδι και αφού ανακατέψετε καλά, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και τοποθετήστε το σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού σας θέλετε.

3. Δυόσμος

Βάλτε μερικά γλαστράκια δυσόσμου στο μπαλκόνι σας, Η μυρωδιά του θα κρατήσει τα κουνούπια μακριά. Εναλλακτικά μπορείτε να κόψετε μερικά φύλλα και να τα τρίψετε στο δέρμα σας.

4. Νυχτολούλουδο

Ενα λουλούδι που είναι ταυτισμένο με το καλοκαίρι! Έχει υπέροχο άρωμα και είναι ιδανικό για το μπακλόνι σας! Φυτέψτε μία γλάστρα στο μπαλκόνο ή στον κήπο σας και τα κουνύπια ούτε που θα πλησιάσουν!

5. Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι ένα θαυματουργό φυτό, παρόλο που οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, τονώνει τη μνήμη και φυσικά μας προστατεύει από τα κουνούπια!

πηγη mothersblog.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button