ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο χιονιάς χτύπησε και την Αττική! Το έστρωσε σε Πεντέλη και Υμηττό! Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία; (PHOTOS)

 

 

Μεγάλη Πέμπτη και η θερμοκρασία στους 3 βαθμούς και τους δρόμους γεμάτους νερά από την πρωινή βροχή. Αυτό είναι το σκηνικό με το οποίο ξυπνά η Αττική σήμερα.

Πηγή Φωτογραφίας: NewsIt

Αλλά δεν είναι μόνο η Αττική που “γύρισε” στον χειμώνα. Είναι και όλη η υπόλοιπη χώρα. Μάλλον ο χειμώνας αποφάσισε να μείνει να περάσει το Πάσχα μαζί μας! Στο Λασίθι, το Οροπέδιο έγινε επίσης… λευκό, από τη χιονόπτωση. Εκτός όμως από την Πεντέλη και την Πάρθηνα στα λευκά έχει ντυθεί και ο Υμηττός με το χιόνι μάλιστα να φτάνει μέχρι και στα σύνορα με την… Παιανία!
Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, χιόνια, ομίλη επικρατούν και στην κεντρική και δυτική Μακεδονία.


Το χιόνι φτάνει τα 40 εκατοστά στη βάση και 70-80 εκατοστά στην κορυφή, στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, 10 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν και 4 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού.
Ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι πνέουν στο Καϊμακσταλάν, που βρίσκετται σε αναστολή λειτουργίας, ενώ οι δρόμοι προς το χιονοδρομικό είναι κλειστοί από τα ανεμοσούρια. Αλυσίδες απαιτούνται για τα τελευταία 8 χλμ προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών, τα τελευταία 8 χλμ προς το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλει ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, καθώς υπάρχει παγετός σε ορισμένα σημεία. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, καθώς αναμένονται νέες χιονοπτώσεις.

Καταιγίδες, βροχές, χιόνια και κρύο θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα. Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές θα επικρατήσουν οι βροχές, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νότια.


Οι άνεμοι είναι βοριάδες,  στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Γι’ αυτό άλλωστε και κάνει κρύο! Και θα κάνει και σήμερα!

Οι μετεωρολόγοι, πάντως, έχουν υποσχθεί ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα φτιάξει και το Πάσχα το σούβλισμα του αρνιού θα γίνει με λιακάδα!

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά στη δυτική Πελοπόννησο αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανώς τα φαινόμενα να είναι έντονα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στις Κυκλάδες βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα (πάνω από 900 μετρά).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Παρασκευή 10-04-2015
Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χωρά αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά λίγα χιόνια. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button