ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάει ο παλιός ο χρόνος… Ας «αναγεννηθούμε απ’τις στάχτες μας παιδιά» !!!

Άλλη μια χρονιά φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. Οι στιγμές που την σημάδεψαν είναι σχεδόν για όλους γλυκόπικρες, ανάλογα φυσικά με τον τρόπο που ο καθένας σκέφτεται και βλέπει την καθημερινότητά του.
Είναι γεγονός πως ο κάθε άνθρωπος και η κάθε οικογένεια, «τραβάει» τον δικό της νταλκά, προσπαθώντας να προσπελάσει την «ανηφόρα» της ζωής, η οποία μερικές φορές είναι τόσο μεγάλη και ατέλειωτη που μπορεί να σε κατεδαφίσει και να σε στείλει μονομιάς κάτω χαμηλά στον πάτο.
Φυσικά στην χώρα που ζούμε, μάθαμε να βλέπουμε τα πράγματα πάντα από την αρνητική τους όψη κι αυτό είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας αλλά και ερεθισμάτων που λαμβάνουμε καθημερινά από το περιβάλλον μας(οικογένεια,σχολείο,ΜΜΕ).
Ο τίτλος του  άρθρου όπως καταλάβατε αποτελεί μια παραλλάγη του γνωστού εορταστικού άσματος «Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά» και τον εμπνεύστηκα θέλοντας  να παροτρύνω τους απανταχού αναγνώστες να αρχίσουν να βλέπουν το «ποτήρι της ζωής» όσο πιο γεμάτο γίνεται.
Κάνοντας ο καθένας από εμάς τον προσωπικό του απολογισμό, θα διαπιστώνει πως η χρονιά που φεύγει δεν έχει μόνον αρνητικές στιγμές, μα ακόμα κι αν έχει πολλές αρνητικές στιγμές, μέσω αυτών, αν καταφέρετε να σκεφτείτε αισιόδοξα, μπορούν να δημιουργηθούν θετικοί οιωνοί για το κοντινό μέλλον.
Ίσως να μην βρήκατε την δουλειά που θέλατε, ίσως να μην βρήκατε ούτε και τον άνθρωπο που θα σας γεμίζει την καθημερινότητα, ίσως να μην πήρατε ακόμα το πτυχίο σας, ίσως να μην μπορέσατε να διασκεδάσετε και να ταξιδέψετε όσο θα θέλατε, ίσως να χωρίσατε από μια μακροχρόνια σχέση, ίσως ακόμα και να έφυγε από την ζωή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ή ίσως να υπήρξαν μέρες που δεν είχατε να αγοράσετε ούτε τα βασικά για να ζήσετε…
Τα ίσως είναι πραγματικά ατέλειωτα, διαφέρουν ανάλογα με το κάθε σπιτικό και πολλά εξ’αυτών είναι ορισμένες φορές αναπόφευκτα.
Αναρωτηθήκες  ποτέ πόσο ευλογημένος είσαι πού είσαι γερος και υγιής; Εύχομαι να συνεχίσεις να είσαι πάντα.  Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να χαμογελάς και να μάθεις να κρατάς στο προσκήνιο τις όμορφες στιγμές που περνάς. Και αν το καλοσκεφτείς, θέλεις να μου πεις ότι δεν είχες όμορφες στιγμές την χρονιά αυτή;
Έναν άνθρωπο που να σε καταλαβαίνει; Μια απλή βόλτα στην παραλία που να σε γεμίζει; Γονείς που να σε αγαπούν; Εξόδους με φίλους που σου έμειναν αξέχαστες; Μια καινούργια δουλειά; Καλόυς βαθμούς στο σχολείο; Γέννηση κάποιου παιδιού;
Ένα όμορφο τετράποδο που να σου άλλαξε την ανιαρή καθημερινότητα;
Ένα ταξίδι που να σε γέμισε όμορφες στιγμές; Μα δεν μπορεί…Σίγουρα θα είχες κάτι από όλα αυτά…
Κι αν πάλι δεν είχες ή δεν ήταν τόσές όσες ήθελες, είναι στο χέρι σου να δημιουργήσεις όλες τις συνθήκες ωστε το 2015 και οι επόμενες γενικά χρονιές να περιέχουν, όσο το δυνατόν όμορφες στιγμές. Το «καλεντάρι» της ζωής είναι τόσο σύντομο που δεν αξίζει να χάνεις καμία μέρα του…
Όλες είναι σημαντικές, όλες είναι ιδιαίτερες και καθεμία από αυτές σου επιφυλάσσει ξεχωριστές εκπλήξεις.
Και τι να λέει  που μπορεί να χρωστάω στην εφορία…Και τι να λέει που μπορεί να έχω να πληρώσω δόσεις για το αυτοκίνητο.
Δεν χαμπαριάζω τίποτα…Όσο θα σκέφτομαι θετικά και θα ζω την κάθε στιγμή της ζωής, δεν έχω να φοβάμαι τίποτα και κανέναν. Είναι στο χέρι σου να τα αλλάξεις όλα, κόντρα στα προγνωστικά και στα λεγόμενα όλων, πιστεύοντας στις δυνάμεις σου. Καιρός να βάλεις τα δυνατά σου, να θέσεις στόχους, να φτιάξεις ένα πρόγραμμα και να φέρεις τα κάτω-πάνω.
Ήρθε η ώρα να «αναγεννηθείς μέσα από τις στάχτες σου». Μπορείς. Όλοι μπορούμε. Πίστεψε το και ξεκίνα το. Κάθε πρωί που ξυπνάς κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη βάζοντας για μια φορά στη ζωή σου τον εγωισμό για σωστή χρήση και αναρωτήσου απλά αυτό: Είμαι ανίκανος, είμαι άχρηστος;
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ…ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ  ΚΑΠΟΙΟΙ.
ΕΙΣΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ…
ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ. ΕΣΥ ΟΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.
Καλή αρχή λοιπόν και να είσαι σίγουρος ότι αυτή την φορά  η χιλιοειπωμένη ευχή «Καλή Χρονιά» θα πάρει σάρκα και οστά
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΛΗ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ!!!
Επιμέλεια άρθρου: Δαυίδ Αβραμίδης
Πηγη topnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button