ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ξαφνικά Έλληνας Ηθοποιός

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης – Είχε παίξει στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης. Είχε συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης», το «Εμείς κι Εμείς» αλλά και οι «3 Χάριτες».

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

 

Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια.

Ο Κώστας Μπάσης υπηρέτησε για πολλά χρόνια το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συνεργάστηκε με το Αμφι-θέατρο του Σ. Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε., τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξ. Καλογεροπούλου κ.ά..

Ερμήνευσε τους ρόλους: Ερωτόκριτος, Μυρίνη (‘Λυσιστράτη’), Ερμής (‘Πλούτος’), Πανάρετος (‘Ερωφίλη’), Άμλετ, Αστρώφ (‘Ο θείος Βάνιας’), Μαλβόλιο (‘Δωδέκατη νύχτα’), Πίτσαμ (‘Η όπερα της πεντάρας’), Οδυσσέας (‘Οδύσσεια’), Αιακός (‘Βάτραχοι’), Δάσκαλος (‘Παραμύθι χωρίς όνομα’), Ορέστης (‘Ηλέκτρα’), Ζαρλάς (‘Φον Δημητράκης’), Σολιόνι (‘Οι τρεις αδελφές’), Γκίρι (‘Η άνοδος και η πτώση του Αρτούρο Ούι’), Κάμιλος (‘Χειμωνιάτικο παραμύθι’), Νουρήμπεης (‘Καπετάν Μιχάλης’), Λογιότατος (‘Βαβυλωνία’), Καθηγητής (‘Οπερέτα’), α’ Αγγελιοφόρος (‘Ιφιγένεια η εν Ταύροις’) κ.ά..

Το ευρύτερο κοινό γνώρισε τον ηθοποιός Κώστα Μπάση μέσω του ρόλου του πλαστικού χειρουργού, Βουλίδη στη θρυλική σειρά του Ant1 «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Κώστα Μπάση

Η οικογένεια του ΚΘΒΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Κώστα Μπάση, έναν σπουδαίο ηθοποιό που ανήκε στο δυναμικό του για πολλά χρόνια και «κόσμησε» τις παραστάσεις του με το ταλέντο και τη σεμνότητά του.

Ο Κώστας Μπάσης έφυγε, έχοντας διαγράψει μια μακροχρόνια και συνεπή διαδρομή στη θεατρική τέχνη. Η τελευταία συνεργασία του με το ΚΘΒΕ ήταν στην παράσταση «Η Πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που παρουσιάστηκε στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους το 2013, όπου ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1947. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και έχει συνεργαστεί εκτός από το ΚΘΒΕ, με το Αμφι-θέατρο του Σ. Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξένιας Καλογεροπούλου κ.ά.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ άλλων: «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Τρεις χάριτες», «Εμείς κι εμείς», «Με 2 Μαμάδες». Έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους σε πολλές θεατρικές παραστάσεις: Ερωτόκριτος, Μυρίνη («Λυσιστράτη»), Ερμής («Πλούτος»), Πανάρετος («Ερωφίλη»), Άμλετ, Αστρώφ («Ο θείος Βάνιας»), Μαλβόλιο («Δωδέκατη νύχτα»), Πίτσαμ («Η όπερα της πεντάρας»), Οδυσσέας («Οδύσσεια»), Αιακός («Βάτραχοι»), Δάσκαλος («Παραμύθι χωρίς όνομα»), Ορέστης («Ηλέκτρα»), Ζαρλάς («Φον Δημητράκης»), Σολιόνι («Οι τρεις αδελφές»), Κάμιλος («Χειμωνιάτικο παραμύθι»), Νουρήμπεης («Καπετάν Μιχάλης»), Λογιότατος («Βαβυλωνία»), κ.ά.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button