ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε το 2,5 ετών κοριτσάκι που έδινε μάχη με τον κορωνοϊό

Η μικρή Ευαγγελία είχε μεταφερθεί από την Κόρινθο στο Παίδων και νοσηλευόταν διασωληνωμένο – Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα καταφέρε.

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της μικρής Ευαγγελίας, που πέθανε σε ηλικία μόλις 2,5 ετών από τις επιπλοκές του κορωνοϊού. Το 2,5 ετών κοριτσάκι διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου είχε μεταφερθεί δύο ημέρες αφότου νόσησε με Covid-19 και ενώ οι γιατροί έδωσαν για τρεις ώρες μάχη να το κρατήσουν στη ζωή.

Διασωληνωμένη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα.Η Ευαγγελία νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όμως δεν τα κατάφερε.  Είχε μόλις 1% πιθανότητες να ζήσει. Ο πατέρας της μικρής συγκλόνισε όταν μίλησε για την περιπέτεια του κοριτσιού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του παιδιού είπε ότι οι γιατροί του ανακοίνωσαν πως το κορίτσι είχε 1% πιθανότητες να καταφέρει να κρατηθεί στην ζωή, καθώς οι επιπλοκές από τον κορωνοϊό διέλυσαν σταδιακά διάφορα συστήματα του οργανισμού του.

«Το παιδί από τον κορωνοϊό, έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό. Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά – σιγά. Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του» είχε πει με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του κοριτσιού, λέγοντας πως προσεύχονται όλοι για να ζήσει.

Ο πατέρας, μιλώντας με λυγμούς, είχε ευχαριστήσει τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Κορίνθου και όλους όσοι προσεύχονταν μαζί με την οικογένεια για να καταφέρει το κοριτσάκι να κερδίσει την μάχη για την ζωή του. «Η καρδούλα του όσο αντέξει, ταλαιπωρείται, είναι δυνατή, το παλεύουμε», ήταν τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα, όσο το παιδάκι νοσηλευόταν.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button