ΔΙΑΦΟΡΑ

Παίρνει «φωτιά» ξανά η Μαύρη Θάλασσα! !

 

550-4

ΝΑΤΟ: Άσκηση με έξι πολεμικά πλοία στην Μαύρη θάλασσα!  

Μετά την δημοσίευση από το penatpostagma.gr, σε πρώτη  κυκλοφορία της   ρωσικής εναέριας «εικονικής» επίθεσης σε δύο νατοϊκά πλοία, ενός αμερικανικού και ενός τουρκικού, από ότι διαφαίνεται υπάρχει ακόμα πολύ βάθος….στην υπόθεση αυτή.

Μια ομάδα από έξι πλοία του ΝΑΤΟ θα διεξάγει  κοινές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, κατά τις οποίες, θα εκτελεστούν  ασκήσεις ναυτικού ελιγμού, ανθυποβρυχιακού πολέμου επί «φανταστικού εχθρού», αναφέρει σε μια ανακοίνωση της η  επίσημη ιστοσελίδα της Ναυτικής Διοίκησης της βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα με τo ρωσικό  πρακτορείο ειδήσεων  Ria Novosti.

«Sea Breeze-2014». 1

Το  ΝΑΤΟ πραγματοποίησε παρόμοιες ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα το περασμένο καλοκαίρι από τις 04 έως τις 13 Ιουλίου με  πολεμικά πλοία από την Βουλγαρία, την Ελλάδα,  την Ρουμανία, την Τουρκία και τις  Ηνωμένες Πολιτείες  με την επωνυμία «Sea Breeze-2014». Σκοπός των ασκήσεων  ήταν η βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ,  και η ανάπτυξη της συμμετοχής τους σε επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσεων.

«Η τωρινή ομάδα των πολεμικών  πλοίων του ΝΑΤΟ κατέφθασε στην Μαύρη Θάλασσα για την εκτέλεση των κοινών ασκήσεων με την συμμετοχή πολεμικών πλοίων από την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Τουρκία. Η άσκηση αφορά κυρίως ασκήσεις ναυτικών ελιγμών , αεράμυνας περιοχής, και ανθυποβρυχιακού πολέμου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ .

Σύμφωνα με εντολή του Αμερικανού Υποναυάρχου  Brad Williamson, συμμετέχουν το  καταδρομικό «USS Vicksburg» του Ναυτικού των ΗΠΑ,  τέσσερις φρεγάτες, η καναδική Φρεγάτα «Fredrikton», η  τουρκική Φρεγάτα  «TCG Turgutreis» , η ρουμανική Φρεγάτα «Regina Maria», η  Ιταλική Φρεγάτα«Alizeo», και το δεξαμενόπλοιο «Spessart»  του γερμανικού πολεμικού ναυτικού .

«Οι ασκήσεις διεξάγονται με τους συμμάχους μας στη Μαύρη Θάλασσα, και θα μας προετοιμάσουν για την εκτέλεση των καθηκόντων μας,  ως μέρος της δέσμευσης της συμμαχίας  για την συλλογική άμυνα»,  δήλωσε ο Υποναύαρχος  Williamson, σύμφωνα με την  Υπηρεσία Τύπου της Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ.

usa

Πρόσθεσε ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ έφτασαν στη Μαύρη Θάλασσα, ύστερα από πρόσκληση των κυβερνήσεων της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, η περιοχή του Αιγαίου Πελάγους , αποτελεί κομβικό σημείο διέλευσης  των πολεμικών στόλων και του ΝΑΤΟ , αλλά και της Ρωσίας. Η κατάσταση πάντως στην περιοχή « θερμαίνεται» εκ νέου, κάτι που δεν βοηθά στην επίλυση της κρίσης  μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button