ΔΙΑΦΟΡΑ

Παγερός Γενάρης από τα Μερομήνια: «Ψυχρά μέτωπα και πολικό ψύχος μετά τις…»

Τι καιρό αναμένεται να δούμε στην «καρδιά» του χειμώνα;

Ο Δεκέμβριος φεύγει σιγά σιγά, με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα να τοποθετείται, αναλύοντας τα Μερομήνια, για το πώς θα καταλήξει το 2022

Αναμένεται να επικρατήσουν άσχημες καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγρίβα όσον αφορά το αυτό το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τον Ιανουάριο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού όπως φαίνεται από την ανάλυσης των Μερομηνίων θα είναι τα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Το πρώτο πενθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, ενώ στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Προειδοποιεί εκτάκτως ο Τάσος Αρνιακός: «Το 2022 μας αφήνει με ψιλόβροχα σε περιοχές που…»

Παρά το γεγονός πως στάθηκε περισσότερο στη γενική καλοκαιρία των ημερών που διανύουμε, ο Τάσος Αρνιακός έκανε τις επισημάνσεις του και για τις περιοχές που θα δουν ψιλόβροχα σήμερα (30/12), όπως και για εκείνες που θα «πνιγούν» από ομίχλες λόγω της έντονης υγρασίας που «σκεπάζει» τη χώρα μέχρι και το τέλος του 2022.

«Ταρακούνημα» Σάκη Αρναούτογλου για το πρώτο 20ήμερο του 2023: «Αυτό που αλλάζει στον καιρό των Φώτων είναι…»

Με ανοιξιάτικο καιρό θα μπει το 2023, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως ίσως υπάρξει και ρεκόρ θερμοκρασιών στις Γερμανόφωνες χώρες το Σαββατοκύριακο ενώ περιοχές της Γαλλίας μπορεί να δουν και θερμοκρασίες άνω των 21 βαθμών.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώσει πως το σκηνικό του καιρού δεν θα αλλάξει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο τα Φώτα και συγκεκριμένα στις 5 και 6 Ιανουαρίου φαίνεται πως ψυχρές αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη να κατέβουν προς τη Μαύρη Θάλασσα και τα ανατολικά Βαλκάνια και να ρίξουν την θερμοκρασία. Παράλληλα, σήμανε συναγερμός με πιθανή «πολική βόμβα» αντίστοιχη των ΗΠΑ να έρχεται και στην Ευρώπη.

Αυτή η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να επηρεάσει τη βόρεια Ελλάδα αλλά και τα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, ωστόσο όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου δεν θα πρόκειται για κάποια μεγάλη ψυχρή εισβολή αλλά ο υδράργυρος θα εναρμονιστεί με τις ημερολογιακές ενδείξεις.

Η εκτίμηση μέχρι τις 22 Ιανουαρίου

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέβασε στο Facebook και την εκτίμηση για το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «όπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι πειραματική, δεν αποτελεί πρόγνωση και δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση τις προγνώσεις που εκδίδονται καθημερινα».

π

πηγη Athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button