ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πατατοσαλάτα με λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα

Λαχταριστή Πατατοσαλάτα με λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα για να απογειώσετε κάθε μπουφέ και γιορτινό τραπέζι. Ιδανική και για ένα χορταστικό βραδινό!

Υλικά

  • Πατατες 3 πολύ μεγάλες
  • Ανάμεικτα Λαχανικά 2 χούφτες
  • Αγγουράκι Τουρσί 2 ψιλοκομμένα σε κυβάκια
  • Πιπεριά Φλωρίνης 1 ξιδάτη από βάζο
  • Άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
  • Αυγα 2
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση

Για την μαγιονέζα

  • Σπορέλαιο 130 γραμμάρια
  • Ελαιολαδο ΄70 γραμμάρια
  • Αυγα 1
  • Μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
  • Λεμονι 1 κουταλιά της σούπας χυμό
  • Αλατι 1 πρέζα
  • Πιπέρι 1 πρέζα

Οι πατατοσαλάτες είναι από τις πιο αγαπημένες μας σαλάτες, είτε τις τρώμε διάφορες σώς και dressing, είτε νηστίσιμες με ελαιόλαδο και λεμόνι. Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία πανεύκολη πατατοσαλάτα με λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα που θα τους ξετρελάνει όλους.

Είναι μία πολλή καλή ιδέα για μπουφέ και γιορτινά τραπέζια ενώ αν θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο και χορταστικό για βράδυ μπορείτε εξίσου να της δώσετε μία ευκαιρία. Φτιάχνεται στο Π και Φ και το μυστικό της επιτυχίας της είναι η σπιτική μαγιονέζα, που δεν συγκρίνεται με καμία του εμπορίου σε γεύση και υφή.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πατατοσαλάτα με λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα:

 

 

Εκτέλεση για την σπιτική μαγιονέζα

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το αυγό, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και με ένα μπλέντερ ξεκινάμε από κάτω χτυπώντας προς τα πάνω, και σιγά σιγά ώσπου να γίνει η μαγιονέζα μας. Μεταφέρουμε την μαγιονέζα σε γυάλινο βαζάκι και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση για την πατατοσαλάτα με λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα

Αρχικά βράζουμε τις πατάτες τις οποίες τις έχουμε κόψει σε κυβάκια με λίγο αλάτι. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά για 5-10 λεπτά με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να λιώνουν. Βράζουμε και τα αυγά για 8-9 λεπτά μέχρι να σφίξουν καλά.

Στην συνέχεια σουρώνουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και τις πατάτες και κόβουμε τα αυγά σε μικρά κομμάτια. Τα αφήνουμε όλα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν για λίγο.

Έπειτα βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά, τα αυγά, το αγγουράκι τουρσί κομμένο σε κομματάκια, την ξιδάτη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με την μαγιονέζα, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Tips για την πατατοσαλάτα με λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα

Μπορούμε να βάλουμε και 4 μεσαίες πατάτες. Τα ανάμεικτα λαχανικά τα βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ. Στην μαγιονέζα αντί για χυμό λεμονιού μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι.

Το αλάτι και το πιπέρι στην μαγιονέζα είναι προαιρετικά και αν τα βάλουμε θα πρέπει να είναι πολλή μικρή η ποσότητά τους. Η μαγιονέζα διατηρείται σε γυάλινο βαζάκι για 3-4 μέρες στο ψυγείο.

Μπορούμε να βάλουμε στην πατατοσαλάτα ό,τι υλικό μας αρέσει. Επίσης οι δοσολογίες στην πατατοσαλάτα αλλάζουν, ανάλογα τα γούστα και το πόσο μεγάλη θέλουμε να γίνει η πατατοσαλάτα μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Kassandra
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

πηγη daddy-cool.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button