ΔΙΑΦΟΡΑ

Περηφάνια για κάθε Καλύμνιο! Στα σχολικά βιβλία της Βραζιλίας η Καλύμνικη Σκανταλόπετρα

 

 

Είναι μια σημαντική είδηση για κάθε Καλύμνιο, όταν μαθαίνει πως ένα στοιχείο που καθορίζει την ιστορία και τον πολιτισμό του, η…
“Σκανταλόπετρα”, αποτελεί αντικείμενο μελέτης σε σχολικά εγχειρίδια στην άλλη άκρη της γης και συγκεκριμένα στην Βραζιλία.

Αυτή την περηφάνια και φυσικά την ικανοποίηση για τις προσπάθειες δεκαετιών, ένιωσε και ο συμπατριώτης μας, γιατρός υπερβαρικής ιατρικής, Νικόλας Τρικοίλης, καθώς αναρτούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες από σχολικό βιβλίο της μακρινής αυτής χώρας της λατινικής Αμερικής.

Είναι η δικαίωση του Νικόλα για τις προσπάθειές του και φυσικά μας γεμίζει περηφάνια και βεβαιότητα για το μέλλον, όταν διαπιστώνουμε πως η ιστορική και πολιτιστική μας παράδοση, εκτός του ότι ταξιδεύει παντού με τους “Αγώνες Σκανταλόπετρας”, αποτελεί και γνωστικό αντικείμενο για παιδιά, στην άλλη άκρη του ωκεανού.

Να επισημανθεί με αφορμή την είδηση, πως φέτος οι “Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης με Σκανταλόπετρα” θα γίνουν στην Κάρπαθο το διάστημα 9-12 Ιουλίου.

 

“Παλμός της Καλύμνου”

 

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button