ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Πλήθος πιστών στον Εσπερινό της Αγίας Ματρώνας στον Περισσό (ΦΩΤΟ)

 

Πανηγυρικά και με πλήρη κατάνυξη τελέστηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Ματρώνας της Ρωσίδας, της αομμάτου και θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περισσού.

Σε αυτό τον ευλογημένο τόπο εδώ στην Αττική, υπάρχει παρεκκλήσιο της Αγίας Ματρώνας της Αομμάτου και θαυματουργού και κάθε χρόνο συρρέουν πλήθη πιστών για να προσκυνήσουν την εικόνα και το απότμημα λειψάνων της που θησαυρίζεται στο Ιερό αυτό Ναό.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ν.Ιωνίας & Φιλαδελφείας με πρώτο εξ” αυτών τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. π. Επιφάνιο Αρβανίτη, καθώς και ιερείς από άλλες Μητροπόλεις. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Χερουβείμ Μεστούσης, από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, ο οποίος πολύ μεστά αναφέρθηκε στην ευλογημένη παρουσία της Αγίας στην περιοχή του Περισσού.

Ο π. Χερουβείμ είπε μεταξύ άλλων ότι «Ο Κύριός μας ως στοργικός πατέρας δεν μας αφήνει απαράκλητους γι” αυτό και μας χάρισε την δοξασμένη θυγατέρα Του, Αγία Ματρώνα την θαυματουργό, αόμματη σωματικά, υπερέχουσα όμως πνευματικά με κεραίες υψηλής ακτινοβολίας, που οδηγούν στην επίγνωση του Θεού, την μετάνοια και την αγάπη Του, ως πρόγευση της Επουράνιας Βασιλείας Του. Η Αγία Ματρώνα αποτελεί ηχηρή αφύπνιση που καταργεί τις ανασφάλειες μας, κραυγάζοντας ότι η Ορθόδοξη πίστη είναι η μόνη θεσμοθετημένη νίκη, γιατί κέντρο της είναι ο ίδιος ο Αναστάς Κύριος, που συνέτριψε τις πύλες κάθε ορατής και αόρατης Κόλασης.»

Εκ μέρους της Μητροπόλεως, τους Πατέρες ευχαρίστησε ο Πρωτοσύγκελλος π. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος εκπροσώπησε τον απουσιάζοντα επιχώριο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ και μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, σε όλο το χριστεπώνυμο εκκλησίασμα.

πηγη   poimin.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button