ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιος Επίσκοπος απομακρύνεται μέχρι νεωτέρας;

 

Μια σειρά καταγγελιών εις βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ online,ζύγισαν πολύ βαριά στη ζυγαριά της Ιεράς Συνόδου, η οποία αποφάσισε την προσωρινη΄απομάκρυνσή του από τον Επισκοπικό θρόνο. Πρόκειται για τον Επίσκοπο

Καναδά Γεώργιο της Σερβικής Εκκλησίας.

Αναστάτωση λοιπόν στην οδό Mc Niven στο Οντάριο του Καναδά όπου είναι η έδρα της Επισκοπής…

Η Ιερά Σύνοδος της σερβικής εκκλησίας μελέτησε την έκθεση και τα συμπεράσματα της Επιτροπής που συστήθηκε υπό την προεδρία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιου σύμφωνα με τον Καταστατικό Χαρτη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.Σκοπός της επιτροπής ήταν η επανεξέταση χρηματοοικονομικών πράξεων στην Επισκοπή του Καναδά αλλά και η παρατήρηση του συνόλου της εκκλησιαστικής και όχι μόνο ζωής της Επισκοπής, καθώς και το ποιμαντικό έργο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καναδά, Γεώργιου. Κι αυτό επειδή το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολυάριθμες καταγγελίες εναντίον του, τόσο από τον κλήρο όσο και από λαϊκούς.

Η Ιερα Σύνοδος λοιπόν αποφάσισε πως ο Επίσκοπος Καναδά Γεώργιος απαλάσσεται προσωρινά από την ευθύνη της διαχείρισης της καναδικής Επισκοπής μέχρι το τέλος των κανονικών διαδικασιών που κινήθηκαν ή μέχρι την την επικείμενη τακτική σύνοδο της Ιεράς Συνόδου της σερβικής εκκλησίας.

 

πηγη http://ekklisiaonline.gr/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button