ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιο ειναι το γλυκό φρούτο με λίγες θερμίδες και μοναδικά οφέλη για το αίμα ! ! !

Είναι περισσότερο γνωστό για την ευεργετική του δράση στη ρύθμιση της εντερικής λειτουργίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσφέρει πολλά περισσότερα στον ανθρώπινο οργανισμό.

1040

Αν και τα αποξηραμένα σύκα είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο, δεν υπάρχει τίποτα που να πλησιάζει τη μοναδική γεύση, την υφή και τις μοναδικές ιδιότητες του φρέσκου σύκου.

Δείτε μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που έχει το σύκο για τον οργανισμό σας:

Λίγες θερμίδες

Τα 100 γρ. φρέσκα σύκα περιέχουν μόλις 74 θερμίδες, ενώ τα αποξηραμένα 249 θερμίδες. Επίσης, περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν τα μέγιστα στη γενικότερη βελτίωση της υγείας του οργανισμού.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Τα φρέσκα σύκα (και ιδίως τα μαύρα) είναι καλή πηγή πολυφαινολικών φλαβονοειδών αντιοξειδωτικών, όπως το καροτένιο, η λουτεΐνη, οι τανίνες και το χλωρογενικό οξύ. Η αντιοξειδωτική αξία τους συγκρίνεται με εκείνη των μήλων.

Καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες

Τα φρέσκα σύκα περιέχουν και αρκετή ποσότητα βιταμινών Α, Ε και Κ. Συνδυαστικά, αυτές οι φυτο-χημικές ενώσεις βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό και έτσι το σύκο προστατεύει από καρκίνο, διαβήτη, εκφυλιστικές ασθένειες και λοιμώξεις.

Ρίχνει το σάκχαρο

Έρευνες δείχνουν ότι το χλωρογενικό οξύ που περιέχουν τα σύκα βοηθάει στην μείωση των επιπέδων σακχάρου και στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Βελτιώνει τον μεταβολισμό

Τόσο τα φρέσκα όσο και τα αποξηραμένα σύκα είναι καλή πηγή βιταμίνης Β, όπως η νιασίνη, η πυριδοξίνη, το φολικό οξύ και το παντοθενικό οξύ. Αυτές οι βιταμίνες είναι παράγοντες που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών.

Figs

Κάνει καλό στο αίμα

Τα αποξηραμένα σύκα αποτελούν επίσης πολύ καλή πηγή μετάλλων όπως το ασβέστιο, ο χαλκός, το κάλιο, το μαγγάνιο, ο σίδηρος, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. Τα 100 γρ. αποξηραμένων σύκων περιέχουν 680 mg καλίου, 162 mg ασβεστίου και 2,03 mg σιδήρου. Το κάλιο είναι ένα σημαντικό συστατικό των κυττάρων και των υγρών του σώματος, ενώ βοηθάει στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και της πίεσης του αίματος. Ο χαλκός είναι απαραίτητος για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ο σίδηρος χρειάζεται τόσο για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, όσο και για την κυτταρική οξείδωση.

Πηγή: www.onmed.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button