ΔΙΑΦΟΡΑ

Πολύ δύσκολες ώρες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο «Ο Αλλος Ανθρωπος»– Ανακοινώθnκαν τα δuσάρεστα

Eισαγγελική έρευνα για τον «Άλλο άνθρωπο» – Διατάχθηκε ποινική έρευνα σε βάρος του «Άλλου Ανθρώπου» και των συγγενών του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Στο «στόχαστρο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας μπαίνει ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, με αφορμή το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Την εντολή για τη διενέργεια της έρευνας για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριανος.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης,της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών θα βρεθούν εκτός από τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας Κωνσταντίνο Πολυχρονοπούλο και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Από την αρχή της έρευνας αναμένεται να ζητηθούν αρμόδιες μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχημάτισε εταιρείες.

Στο μικροσκόπιο των αρχών ΜΚΟ με επωνυμία «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου»
Η Οργάνωση φέρει ως έδρα ένα ακίνητο ιδιοκτησίας της στην Συγγρού ενώ στο διοικητικό συμβούλιο είναι τα 2 στενά συγγενικά πρόσωπα του Κ. Πολυχρονόπουλου

Εκτός από την έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος για την οποία κατηγορείται, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά, στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει μία ΜΚΟ με την επωνυμία «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου».

Η Οργάνωση φέρει ως έδρα ένα ακίνητο ιδιοκτησίας της, οροφοδιαμέρισμα, στην Συγγρού ενώ στο διοικητικό συμβούλιο είναι τα δύο στενά συγγενικά πρόσωπα του Κ. Πολυχρονόπουλου (μητέρα και γαμπρός), που είχαν στο όνομά τους λογαριασμούς που γινόταν η διακίνηση χρημάτων προς τις στοιχηματικές εταιρίες.

Νέες καταγγελίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο
Λογαριασμοί δύο εθελοντών της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών της εισαγγελίας την ίδια ώρα που οι καταγγελίες για τη δράση του Πολυχρονόπουλου παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Την ίδια ώρα δύο εθελοντές, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρώην επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας, ελέγχονται από την Εισαγγελία, καθώς στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς φέρεται να κατατέθηκαν δωρεές για ταξίδια του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το STAR, τον τελευταίο χρόνο αρκετοί άρχισαν να φεύγουν από το πλευρό του Πολυχρονόπουλου, καθώς, όπως λένε, έβλεπαν να διαχειρίζεται ρευστό, ενώ παρατηρούσαν περίεργες κινήσεις μέσα στην Κοινωνική Κουζίνα. «Μου το είχαν πει οι εθελοντές, στέλνανε φορτηγά ολόκληρα στη Ρουμανία και σε κάτι σούπερ μάρκετ ρουμάνικα. Τα πράγματα τα πουλάγανε. Τα φρέσκα» ανέφερε μαρτυρία που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Εθελόντρια αποκάλυψε πως ένα βράδυ τον ακολούθησε σε επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών. «Είχε πάει μία κοπέλα μαζί του, κι εκείνη την μέρα είχε παίξει 10.000 ευρώ. Το ξέρανε ότι παίζει κάθε μέρα».

Το διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button