ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράγματα που έχουμε ξεχάσει και φταίει η τεχνολογία γιαυτό!

 

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν αυτονόητα και απαραίτητα αλλά πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν εξαφανιστεί από τη ζωή μας και έχουν εκλείψει εντελώς.

Μερικά από αυτά θα δούμε σήμερα και μάλιστα διαβάζοντας το άρθρο θα διαπιστώσετε ότι η τεχνολογία έχει αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικά διάστημα.

1. Ραντεβού

Πόσος δεν κλείναμε ραντεβού με τους φίλους μας ή ακόμα και πρώτο ραντεβού με αγόρια και κορίτσια δίνοντας μέρος συνάντησης σε συγκεκριμένο σημείο της πλατείας αλλά και συγκεκριμένη ώρα για να μη χαθούμε.
Πλέον με το κινητό κάτι τέτοιο είναι άχρηστο αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή όποιος θέλει να μας βρει.

2. Ορθογραφία

Η αγαπημένη γλώσσα γραφής στο διαδίκτυο είναι τα greeklish, αφού ιδίως σε ποιο μικρές ηλικίες και ιδιαίτερα στους εφήβους είναι αρκετά διαδεδομένη, τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί και σε μεγαλύτερης ηλικίας Έλληνες με αποτέλεσμα να συνηθίζει το μάτι και ο εγκέφαλος στο greeklish και να έχουμε ξεχάσει εντελώς την ορθογραφία.

Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει, γιαυτό το votanonkipos.gr κάνει θερμή παράκληση σε όλους τους αναγνώστες του και σε αυτούς που διαβάζουν αυτό το άρθρο να σταματήσουν αμέσως τα greeklish και να ξεκινήσουν να γράφουν κανονικά Ελληνικά, γιατί μη ξεχνάτε είναι μια από της πιο αρχαίες γλώσσες του κόσμου και όπως έφτασε δια μέσο των αιώνων σε εμάς, έτσι σε εμάς πάλι μένει η ευθύνη να τη μεταδώσουμε στις επόμενες γενεές.

3. Οδηγίες

Παλιά ο περιπτεράς της γειτονιάς ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ρωτήσουμε που μπορούμε να βρούμε το τάδε μαγαζί ή πως να πάμε στον τάδε δρόμο, πλέον ο περιπτεράς αντικαταστάθηκε με το GPS και έτσι είτε οδηγάμε, ελιτε είμαστε πεζοί το GPS στο κινητό μπορεί πάντα να μας πάει με ακρίβεια στον προορισμό μας.

4. Διαίρεση

Και όχι μόνο, αφού και στον πολλαπλασιασμό και σε πολλές περιπτώσεις και στην αφαίρεση και την πρόσθεση ενώ τα μάθαμε από το σχολείο τελικά με το πέρασμα των χρόνων γίναμε «σκράπες».
Η αριθμομηχανή που υπάρχει σε όλα τα κινητά πλέον κάνει τις πράξεις για εμάς και εμείς αντί να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία για να γίνουμε εξυπνότεροι μάλλον βαδίζουμε προς τον αντίθετο δρόμο.

5. Αριθμοί τηλεφώνου

Παλιά θυμόμασταν πάρα πολλά τηλέφωνα απέξω και φυσικά μιλάμε για σταθερά, αφού παίρναμε φίλους και γνωστούς χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουμε το μπλοκάκι.
Πλέον όλους αυτούς τους αριθμούς τους «θυμάται» η μνήμη του κινητού μας τηλεφώνου και με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε και παίρνουμε τηλέφωνο.

6. Γενέθλια

Τα γενέθλια ανήκουν στην αντίθετη κατηγορία από αυτή που αναφέρει ο τίτλος του άρθρου μας, αλλά πιστεύουμε ότι είναι κάτι που αξίζει να αναφέρουμε, αφού πλέον με το facebook δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μη θυμηθούμε τα γενέθλια των φίλων μας, ακόμα και φίλους που είχαμε όταν ακόμα πηγαίναμε στο δημοτικό, αφού η αντίστοιχη υπενθύμιση του facebook μας ειδοποιεί για όλα τα γενέθλια γνωστών και φίλων.
πηγη http://ekklisiaonline.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button