ΥΓΕΙΑ

Έκτακτο : Έρχεται η κακοκαιρία “Alexis” Χιόνια, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι μια νέα κακοκαιρία, καθώς ο καιρός αλλάζει δραματικά από το Σάββατο, με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις.

Μία νέα κακοκαιρία

έρχεται τις επόμενες ημέρες, καθώς επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά από το ερχόμενο Σάββατο τις βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις.

Σήμερα, Πέμπτη 23/11, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας ονόμασε «Αlexis» την κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη νότια Ιταλία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιταλικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με τίτλο: «Έρχεται η καταιγίδα Αλέξης, ήρθε ο χειμώνας;».

Πότε καταφθάνει στην Ελλάδα η κακοκαιρία «Alexis» από την Ιταλία

Στην Ελλάδα, ωστόσο, αυτά τα φαινόμενα θα έρθουν από το Σαββατοκύριακο, με ένα ψυχρό μέτωπο να καταφθάνει στη χώρα μας και να φέρνει κρύο με διάρκεια. Σύμφωνα με την πρόγνωση, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά. Μάλιστα, χιόνια θα πέσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή αλλά το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα είναι σαφώς πιο έντονα. Το βράδυ του Σαββάτου θα βρέξει και στην Αθήνα, ενώ σε όλη τη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί θυελλώδεις άνεμοι. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος σημείωσε πως θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα χιονίσει στα βόρεια της Ελλάδας αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα. Ο ίδιος σημείωσε πως χιόνια θα πέσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

πηγη parapolitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button