ΔΙΑΦΟΡΑ

3 συμπληρώματα που παίρνουν οι καρδιολόγοι για να ενισχύσουν ανοσοποιητικό τους και να αποφύγουν την κούραση

Διακεκριμένη καρδιολόγος μέσα από την εμπειρία της μας προτείνει τα συμπληρώματα που πρέπει να λαμβάνουμε για ενέργεια και ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Η Δρ Danielle Belardo έχει αφιερώσει την καριέρα της στη μελέτη της υγείας της καρδιάς και στη βοήθεια των ασθενών της και του ευρύτερου κοινού να ζήσουν πιο υγιεινά.

Η καρδιολόγος από το Λος Άντζελες Belardo βλέπει ασθενείς και έχει επίσης ένα podcast που εκπαιδεύει το κοινό για το πώς να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και να απομυθοποιήσει τις τάσεις ευεξίας.

Μια ερώτηση που της κάνουν συχνά οι άνθρωποι, λέει η Belardo, είναι για τα συμπληρώματα. Οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν εάν πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα και, αν ναι, τι είδους.

Ενώ η Belardo λέει ότι τα περισσότερα συμπληρώματα δεν είναι απαραίτητα εκτός εάν έχετε κάποια διατροφική έλλειψη, προσθέτει ότι μερικά μπορεί να είναι χρήσιμα ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας, το πού ζείτε και την διατροφή που ακολουθείτε. Μας προτείνει, λοιπόν, τη λήψη τριών συμπληρωμάτων με τη σύμφωνη γνώμη πολλών συναδέλφων της.

Τα τρία συμπληρώματα που προτείνουν οι καρδιολόγοι

  1. Φυλλικό οξύ
  2. Βιταμίνη Β12
  3. Βιταμίνη D

1.Φυλλικό οξύ

Το φυλλικό οξύ είναι η συνθετική μορφή της βιταμίνης Β9. Συνιστάται για όλες τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, λέει η Belardo στο insider.com. Η Belardo, μάλιστα, από τα 30 της, λέει ότι παίρνει μια πολυβιταμίνη που έχει φυλλικό οξύ κάθε μέρα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ συνιστούν στις γυναίκες να καταναλώνουν 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος καθημερινά.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν αρκετό φυλλικό οξύ μέσω της διατροφής τους, το CDC συνιστά σε όλες τις γυναίκες που ενδέχεται να μείνουν έγκυες να λαμβάνουν φυλλικό οξύ επειδή μπορεί να αποτρέψει σοβαρές γενετικές ανωμαλίες.

2.Βιταμίνη Β12

Η Belardo ακολουθεί μια vegan διατροφή, η οποία θεωρείται υγιεινή για την καρδιά σας. Πολλοί vegans, η βιταμίνη Β12 είναι δύσκολο να λαμβάνουν τη συγκεκριμένη βιταμίνη από τη διατροφή τους επειδή βρίσκεται φυσικά σε τρόφιμα, όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και τα ψάρια – αλλά όχι τα λαχανικά.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε βιταμίνη Β12, επειδή είναι αναγκαία για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του DNA .

Οι vegans και οι χορτοφάγοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης Β12 , η ​​οποία μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα, όπως μουδιάσματα στα χέρια και τα πόδια σας και αίσθημα υπερβολικής κούρασης.

3. Βιταμίνη D

Ο Bryan Johnson και ο ανοσολόγος Dr. Anthony Fauci, λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D. Η βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και μπορεί επίσης να προλαμβάνει τις μυϊκές κράμπες, ενώ συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Όπως και η βιταμίνη Β12, η πρόσληψη της D μπορεί να είναι δύσκολη για τους vegan μόνο μέσω της διατροφής, λέει η Belardo, «καθώς βρίσκεται σε σημαντικές ποσότητες κυρίως σε ζωικά προϊόντα».

Το περιβάλλον και η κληρονομικότητά σας μπορεί επίσης να σας θέσουν σε κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης D , προσθέτει. «Η βιταμίνη D εξαρτάται από το πού ζείτε, από το πόση έκθεση στον ήλιο έχετε και από διαφορετικούς γενετικούς παράγοντες, καθώς και από το πόσα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D τρόφιμα τρώτε».

Ενώ η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα βιταμίνης D, η Belardo σημειώνει ότι η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας δεν συνιστά την έκθεση στον ήλιο επειδή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος . «Παίρνω ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D γιατί αποφεύγω να καώ στον ήλιο με κάθε κόστος», είπε.

Πριν πάρετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπληρώματα, λέει η Belardo, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν γιατρό για να καθορίσετε τη σωστή δόση και τη συχνότητα που θα σας βοηθήσει να καλύψετε τις ατομικές σας ανάγκες υγείας.

ΠΗΓΗ: oloygeia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button