ΔΙΑΦΟΡΑ

Προειδοποίηση «βόμβa» : «Προετοιμαστείτε για πολύ ισχυρό σεισμό»

Μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία, ειδικοί προειδοποιούν για ισχυρό σεισμό στην Κύπρο, γράφει η Χαλκίν Σεσί σήμερα, σημειώνοντας πως το κυπριακό τόξο κατευθύνεται προς το νομό της Αλεξανδρέττας και ενώνεται με το ρήγμα της Νεκράς Θάλασσας και το ρήγμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπάρχουν δηλώσεις του προέδρου του επιμελητηρίου γεωλόγων, Ογούζ Βαντιλιλί, ο οποίος προειδοποιεί ότι η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ σοβαρή σεισμική ζώνη και γι’ αυτό υπάρχει πιθανότητα να γίνει ένας ισχυρός σεισμός ανά πάσα στιγμή.

Ο Βαντιλιλί ανέφερε επίσης μετά από εξέταση του υποστρώματος τους εδάφους που διενεργείται από τα επιμελητήρια εδώ και χρόνια, έχουν εντοπιστεί προβληματικά πεδία εδάφους στις ακτογραμμές της κατεχόμενης Έγκωμης, της παραλίας Long Beach και των Γκαζιβερών

Επίσης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο γεωλόγος και σεισμολόγος καθηγητής της Ακαδημίας Επιστημών, Νατζί Γκιορούρ ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για την ενδεχόμενο ενός σεισμού 7 ρίχτερ και άνω.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button