ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ

Προσευχή στην Υπεραγία Θεοτόκο!

 

Ω Δέσποινα, Θεονυμφε Κόρη, Άλοχε Μήτηρ, Απείρανδρε Τροφέ του Θεού Λόγου, θαύμα υπερφυέστατον φύσεως, ουράνιε σκηνή του Υψίστου,

υπέρτατέ της αρετής κορυφή, άπλετον πέλαγος του ελέους, ανεξάντλητον πέλαγος της ευσπλαχνίας, βάθος δυσθεώρητον μυστηρίων δυσλήπτων, δοχείον θεοτευκτον του υπερουσίου προβλήματος, Πανύμνητε Θεοτόκε Μαρία, επάκουσον ημών των οικτρών δεομένων σου και η καθαρότης της ακηράτου παρθενίας σου ας καθαρίση τας εσπιλωμένας ημών ψυχάς, ο άφθορος και σωτήριος τόκος σου… μη αποξενώση την σωτηρίαν από τους λατρευτάς σου, την οποίαν αυτήν σωτηρίαν εβράβευσε πλουσίως εις την άπειρον πληθύν των πιστώς αυτόν προσκυνούντων.

Παρακαλούμεν εκτενώς, ω Δέσποινα Θεονυμφε, σκέπε, φρούρει και διαφύλαττε ημάς τους ευτελείς οικέτας σου και πάντας τους Ορθοδόξους χριστιανούς, τους μετ’ ευλαβείας προσκυνούντας και ασπαζομένους τον ιερό χαρακτήρα της πανσέπτου εικόνος ταύτης, δι’ αισθητών μεν χειλέων εδώ εις την γην και διά νοητών εσένα την Υπερευλογημένην Μητέρα του Μονογενούς Υιού του Θεού εις τους ουρανούς. Όθεν και εκ μέρους πάντων σου δεόμεθα και σε παρακαλούμεν να διατηρής άβλαβον και ανωτέραν των εναντίων εχθρών την σην ποίμνην και κληρούχους πάντας αναδείξον της δόξης του αφθόρου σου τόκου και της γλυκείας αυτού ελλάμψεως καταξίωσον. Μεθ’ ου τω Πατρί δόξα, τιμή και μεγαλοπρέπεια συν τω αγίω Πνεύματι εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

πηγη   monastiriaka.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button