ΔΙΑΦΟΡΑ

Προσλήψεις εκπαιδευτικών 2023/24: Αρχές Φεβρουαρίου οι Προκηρύξεις για τους νέους πίνακες κατάταξης

Από τους νέους πίνακες κατάταξης οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών το 2023 – 2024

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr το ΑΣΕΠ έχει ξεκινήσει την επεξεργασία των προκηρύξεων του υπουργείου Παιδείας που θα διαμορφώσουν τους νέους πίνακες κατάταξης των υπό πρόσληψη εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης.

Οι προκηρύξεις αναμένεται να εκδοθούν από το ΑΣΕΠ στο διάστημα των δυο πρώτων μηνών του 2023 (από τέλος Ιανουαρίου μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου του 2023).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του alfavita.gr στα τέλη Μαϊου ή αρχές Ιουνίου (ο χρόνος θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των υποψηφίων) αναμένεται να εκδοθούν τα προσωρινά αποτελέσματα έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος για τις προσλήψεις αναπληρωτών από τους νέους πίνακες.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με έγγραφό της προς το Α.Σ.Ε.Π στις 8/9/2022 αιτήθηκε από την Αρχή να επιβεβαιώσει την περάτωση της έκδοσης νέων πινάκων της επικείμενης προκήρυξης για τη Γενική Εκπαίδευση, υποψηφίων κατηγορίας ΠΕ, έως το τέλος Μαΐου 2023.

Από τους νέους πίνακες οι προσλήψεις το 2023 – 2024

Να σημειωθεί ότι από τους νέους πίνακες θα προσληφθούν οι αναπληρωτές γενικής παιδείας στα σχολεία όλης της χώρας την επόμενη σχολική χρονιά, αφού οι υφιστάμενοι πίνακες ισχύουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Εν τω μεταξύ χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί  που περιμένουν με αγωνία το άνοιγμα των πινάκων για να μπορέσουν να προσθέσουν τυχόν πρόσθετα μοριοδοτούμενα προσόντα που έχουν αποκτήσει την τελευταία τριετία και θα τους ανεβάσουν στην κατάταξη.

Με το άνοιγμα των πινάκων οι δάσκαλοί και οι καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν:

-Να συμμετάσχουν στην προκήρυξη νέοι εκπαιδευτικοί που αποφοίτησαν πρόσφατα
-Να προσθέσουν τα «προσόντα» που έχουν αποκτήσει οι εκπαιδευτικοί ώστε να «ανέβουν» στον πίνακα μοριοδότησης
-Να ενταχθούν και να διδάξουν ξανά στα σχολεία, σε περίπτωση που είχαν αποκλειστεί λόγω λάθους, από τους πίνακες που είναι σε ισχύ.

Το σύστημα προσλήψεων θα γίνει με το υπάρχον προσοντολόγιο

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί με το προσοντολόγιο! Αυτό σημαίνει πως οι υποψήφιοι θα μοριοδοτούνται από αυτά τα σεμινάρια και τις πιστοποιήσεις που μπορείτε να δείτε εδώ

Σεμινάρια που πληρούν τη νομοθεσία και δίνουν 2 μόρια (Δείτε αυτά που εναρμονίζονται με τη νομοθεσία)

Αυτή είναι η κορυφαία μοριοδοτούμενο 9μηνο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα

Πιστοποίηση Αγγλικών δίνει 7 μόρια – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πιστοποίηση Υπολογιστών 4 μόρια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Μεταπτυχιακά 20 μονάδες – Διεκδικήστε υποτροφία ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ για το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής του Παν. Λευκωσίας και του Παν. Πατρών κάνοντας αίτηση από το alfavita.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button