ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προσοχή στα τα αλμυρά σνάκ για τα παιδιά!

Το Πανεπιστήμιο Deakin της Αυστραλίας συγκέντρωσε στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες και τη σωματική δραστηριότητα 4.283 παιδιών ηλικίας από 2 έως 16 ετών. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα 2/3 (ποσοστό 62%) των παιδιών επέλεγαν ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη για να ξεδιψάσουν μετά την κατανάλωση σνακ, που περιείχαν μεγάλες ποσότητες αλατιού, όπως τα πατατάκια.

Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι τα παιδιά που κατανάλωναν περισσότερα από ένα ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας ημερησίως, παρουσίαζαν 34% μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα. Παλιότερη έρευνα του Πανεπιστημίου Deakin είχε δείξει ότι τα παιδιά καταναλώνουν περίπου 6 γραμμάρια αλάτι ημερησίως, ποσότητα 4 φορές μεγαλύτερη από αυτή που συνιστάται.

Η επικεφαλής της έρευνας, Κάρλει Γκριμς, δήλωσε ότι «η διατροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες αλατιού οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ ταυτόχρονα ευθύνεται για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας μακροπρόθεσμα.

Το αλάτι αυξάνει την αρτηριακή πίεση, η οποία ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την εκδήλωση εγκεφαλικών επεισοδίων ή καρδιακών παθήσεων». Τα αποτελέσματα της μελέτης πρόκειται να δημοσιευθούν στο περιοδικό Pediatrics.

πηγη babyradio.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button