ΔΙΑΦΟΡΑ

Προσοχή στην «παγίδα» του πράσινου τιμολογίου ρεύματος – Θα πληρώσετε 35% «καπέλο»

Πριν επιλέξετε τιμολόγιο, δείτε αναλυτικά τις χρεώσεις.

Μεγάλη προσοχή στα «ψιλά γράμματα», των τιμολογίων ρεύματος, πρέπει να έχει ο καταναλωτής, πριν αποφασίσει ποιο τιμολόγιο θα διαλέξει.

Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή κ. Μιχάλη Χριστοδουλίδη, στο πράσινο τιμολόγιο, πρέπει ο καταναλωτής να πληρώνει πριν τη λήξη της ημερομηνίας λήξης του λογαριασμού, αλλιώς θα έχει αύξηση στον λογαριασμό, που φτάνει το 35%. Και αυτό γιατί, τόση είναι η έκπτωση, που δίνεται από τις εταιρείες και ορίζεται ως «έκπτωση συνέπειας».

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει συγκεκριμένα:

« Οι τιμές που έδωσαν στα πράσινα τιμολόγια, είναι τιμές μετά από έκπτωση. Οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 20% έως και 40%. Κάποιο ποσοστό από την έκπτωση, είναι το ποσοστό συνέπειας.

Που σημαίνει ότι αν εσύ καθυστερήσεις μία ημέρα την πληρωμή του τιμολογίου, ενώ θα είχε, για παράδειγμα, 14 λεπτά του ευρώ η κιλοβατώρα, με την έκπτωση, αφαιρείται ποσοστό συνέπειας , που φτάνει το 35% και η τιμή της κιλοβατώρας, στο παράδειγμα που είπαμε, μπορεί να φτάσει και τα 19 ή 20 λεπτά. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι καταναλωτές, γιατί 35% επάνω από το κανονικό, είναι μεγάλη διαφορά», καταλήγει.

πηγη tad.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button