ΥΓΕΙΑ

Προσοχή: Τα πιο τοξικά χημικά που έχουμε ολοι στα σπίτα μας ! ! !

Προσοχή: Τα πιο τοξικά χημικά που έχετε στο σπίτι σας!!!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσαν ότι μια κατηγορία χημικών ουσιών, οι οποίες διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα του ανθρώπου, αποτελούν «παγκόσμια απειλή».

Πρόκειται για τοξικά χημικά που επηρεάζουν την παραγωγή ορμονών και οδηγούν σε χρόνιες ασθένειες και προβλήματα γονιμότητας.

Δείτε τη λίστα με αυτά τα τοξικά χημικά:

Διοξίνες

Είναι σαν φυτοφάρμακο και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Η καύση των σκουπιδιών, η διαδικασία λεύκανσης του χαρτιού και η επεξεργασία ξυλείας στα εργοστάσια είναι οι βασικότερες πηγές διοξίνης στην ατμόσφαιρα. Μπορεί να αποθηκευτεί στον λιπώδη ιστό των ζώων που καταναλώνετε.

Δισφαινόλη-Α (BPA)

Είναι μια τοξική ουσία που δρα σαν οιστρογόνο. Οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα γονιμότητας τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, ενώ διαταράσσει τη λειτουργία των ορμονών, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στον έλεγχο του σωματικού βάρους και στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Υπάρχει στις κονσέρβες, σε πολλά πλαστικά και στην επιφάνεια των αποδείξεων από τις ταμειακές μηχανές.

Ατραζίνη

Σε πειράματα σε ψάρια και βατράχια, η έκθεση σε αυτό το χημικό προκάλεσε αλλαγή στο φύλο τους! Στους ανθρώπους προκαλεί προβλήματα γονιμότητας σε γενετικό επίπεδο. Περιέχεται στα ζιζανιοκτόνα.

Φθαλικές ενώσεις

Αυτή η ουσία επηρεάζει τη λειτουργία της τεστοστερόνης και της εστραδιόλης, μιας ορμόνης που συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαστών. Έχει αποδειχτεί ότι γυναίκες με καρκίνο του μαστού έχουν αυξημένα επίπεδα φθαλικών ενώσεων στον οργανισμό τους. Υπάρχει στο ξύλινο πάτωμα των σπιτιών, στις κουρτίνες του μπάνιου, στα συνθετικά δέρματα, στο βερνίκι νυχιών, στις μπογιές και σε άλλα προϊόντα που κατασκευάζονται με πλαστικό PVC, όπως οι πλαστικές μεμβράνες και τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφών.

Υπερχλωρικό

Αυτή η χημική ουσία επηρεάζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και καταστρέφει τον μεταβολισμό του ατόμου. Επίσης επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να απορροφά το ιώδιο και αυτό με τη σειρά του δυσχεραίνει τη λειτουργία των αδένων. Χρησιμοποιείται στα πυραυλικά καύσιμα αλλά το βρίσκουμε και στους πυρσούς και τα βεγγαλικά. Μπορεί να απορροφηθεί από το χώμα και μέσω του νερού να φτάσει σε καλλιέργειες.

Μόλυβδος

Παρεμβαίνει στη λειτουργία των ορμονών που ρυθμίζουν τα επίπεδα στρες του οργανισμού. Συνήθως συναντάται στις μπογιές αλλά έχει εντοπιστεί και στο νερό και στις παλιές σωληνώσεις.

Αρσενικό

Προκαλεί καρκίνο του δέρματος, της ουροδόχου κύστεως και των πνευμόνων, ενώ επηρεάζει τη λειτουργία των υποδοχέων οιστρογόνων, προγεστερόνης και τεστοστερόνης, διαλύοντας έτσι τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Παραμένει εδώ και χρόνια στον υδάτινο ορίζοντα, επειδή παλαιότερα ήταν διαδεδομένο χημικό σε φυτοφάρμακα, ενώ παράγεται και με φυσικό τρόπο στο χώμα. Πρόσφατα, η Σχολή Δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου Johns Hopkins εντόπισε αρσενικό και σε κοτόπουλα φάρμας.

Υδράργυρος

Καταστρέφει την εγκεφαλική λειτουργία στα μικρά παιδιά και επηρεάζει αρνητικά τον δείκτη νοημοσύνης τους. Επίσης επηρεάζει τον κύκλο έμμηνης ρύσεως και ωορρηξίας των γυναικών, ενώ καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη. Συναντάται κυρίως σε ψάρια, που μεγαλώνουν κοντά σε βιομηχανίες, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ενέργεια από άνθρακα.

πηγη onmed.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button