ΔΙΑΦΟΡΑ

Πτήση θρίλερ: Τρεις τραυματίες σε πτήση Ζυρίχη-Αθήνα από ισχυρές αναταράξεις!

 

Δύο επιβάτες και μια αεροσυνοδός τραυματίστηκαν ελαφρά – Το αεροσκάφος πετούσε από Ζυρίχη και είχε προορισμό την Αθήνα

Δύο επιβάτες και μία αεροσυνοδός τραυματίστηκαν ελαφρά, εξ αιτίας ισχυρών αναταράξεων, στις οποίες έπεσε αεροσκάφος της Aegean, το οποίο εκτελούσε την πτήση 829, από Ζυρίχη προς Αθήνα.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 74 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα, προσγειώθηκε κανονικά στις 14.37 στην Αθήνα και στους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για πληρέστερο προληπτικό έλεγχο της υγείας τους. Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε πως περίπου στις 18.00 οι τραυματίες πήραν εξιτήριο και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Το περιστατικό συνέβη όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σταθερά στα 35.000 πόδια πάνω από την περιοχή του Σπλίτ στην Κροατία. Κατά την διάρκεια του σερβιρίσματος του φαγητού το αεροσκάφος υπέπεσε σε αιφνίδιες ισχυρές αναταράξεις σε καθαρό ουρανό, χωρίς προειδοποίηση, για περίπου 5 – 7 δευτερόλεπτα.

Ο κυβερνήτης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, άλλαξε το ύψος πτήσης λίγα λεπτά πριν από το συμβάν και από τα 37.000 κατέβηκε στα 35.000 πόδια, λόγω ελαφρών αναταράξεων στο ύψος αυτό, ακολουθώντας τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ζάγκρεμπ και βασιζόμενος στις αναφορές άλλων αεροσκαφών που πετούσαν στην περιοχή για την αποφυγή αναταράξεων.

«Ο κυβερνήτης έκανε αναφορά του συμβάντος στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για ενημέρωση προς τα άλλα αεροσκάφη της περιοχής και αφού διαβεβαιώθηκε ότι δεν επιβαλλόταν άμεση προσγείωση, συνέχισε την πτήση για την Αθήνα, χωρίς προβλήματα, όπου ενημέρωσε την εταιρία για παροχή ιατρικής βοήθειας και ασθενοφόρου μετά την προσγείωση», καταλήγει η ανακοίνωση της Aegean.

 

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button