ΔΙΑΦΟΡΑ

Πως πήγαν να πουλήσουν την Τίμια Κάρα του Αγίου Στυλιανού στο Μοναστηράκι πριν από χρόνια

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το 2011. Όλα ξεκίνησαν όταν έκλεψαν την Τίμια Κάρα του Αγίου Στυλιανού από την περιοχή Σάικα των Αγράφων και πιο συγκεκριμένα, από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας.

Η Αστυνομία της Καρδίτσας ήρθε αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο γεγονός: Βρήκαν την Τίμια Κάρα του Αγ. Στυλιανού στο Μοναστηράκι, σε πάγκο καταστήματος στην κοινή θεά των πελατών, προς πώληση!!!

Η Ασφάλεια Καρδίτσας συνέλαβε τον δράστη και επέστρεψε το ιερό κειμήλιο… Σύμφωνα με πληροφορίες ο 51χρονος δράστης είχε προβεί σε δεκάδες κλοπές, κυρίως σε ιερούς ναούς στην Καρδίτσα και τη γύρω περιοχή. Επίσης, συνελήφθη με την κατηγορία αποδοχής και διάθεσης κλοπιμαίων και ο 76χρονος καταστηματάρχης στο Μοναστηράκι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Τίμια Κάρα του Αγίου Στυλιανού θεωρείται ένα από τα λίγα κειμήλια της πνευματικής περιουσίας της εκκλησίας της Ελλάδας.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button